Mammanostalgi


Nyårsafton 2009, BF och plus 12 kg. Klackarna åkte av redan innan förrätten...


15 januari 2010 och en fyra dagar gammal liten Philip.

Igår på Mors dag gick jag igenom alla mag- och bebisbilder vi tagit hittills och hjälp vad nostalgisk jag blev! Det blev inte bättre av att se den lilla filmsnutten med Katrin Zytomierska och sonen Ringo som hennes Bingo gjort. Om ni inte redan sett filmen som finns på deras bloggar, se den! 

Magbilden
är från nyårsafton, som var dagen Philip var beräknad till, och på den andra bilden är han bara fyra dagar gammal och vi har precis kommit hem från tre kaotiska dygn på BB.

Våra första veckor ihop utanför magen var verkligen intensiva, puh! Philip fick inte i sig tillräckligt med mjölk så dagarna och nätterna bestod av två saker. Maratonamning och gallskrik. Obefintligt med sömn! Vet inte varifrån jag fick energin men vi tog oss igenom det vilket känns som en styrka i sig.

Idag nästan fem månader senare känns den första tiden väldigt långt borta även om jag minns allt som igår. Idag har vi världens snällaste och gladaste lilla kille här hemma. Min Philip!

Mammalycka!

Grattis alla mammor!


Imorse blev jag uppvaktad med ett fint presentkort av mina favoritkillar!

Idag är det en speciell dag för alla mammor! Det är Mors dag grattis till alla mammor där ute inklusive min egen mamma hemma i Falun!

Imorse blev jag uppvaktad med ett presentkort på Salong Unikt så imorgon är det jag som ringer och bokar in en tid för klippning och nya slingor. En helt perfekt mamma-present eftersom jag nyligen pratat om att jag måste gå och fixa håret nu innan semestern. Tack mina älsklingar!

Jag och Philip hade en jättemysig schlagerkväll hemma hos Ullis, Niklas och lilla Mira igår men jag tror nog vi alla förvånades något över att Tyskland gick och vann hela tjottaballongen som Kristian Luuk brukade säga.

Visst var låten trallvänlig och helt okej men inte en ESC-vinnare i mina ögon. Så gillar jag också lite mer dansvänliga låtar eller svulstiga powerballader med klassiska tonartshöjningar och slutposer. Tvärtemot övriga Europa med andra ord! 

Senare ikväll ska Henrik skämma bort mig med en god Mors dags-middag men först blir det lite pyssel, tvätt och fix här hemma!

Kram

Bilder från gårdagens walk


Sverige är oslagbart vackert på sommaren när det är fint väder och nedräkningen inför semestern har börjat. Har ni inte smakat nya Ramlösa Rabarber så är det ett hett tips! Fräsch och somrig smak!

Igår när vi var ute och gick så passerade vi några av mina favoritvillor här i stan. Precis när vi gick förbi mitt absoluta drömhus så såg jag att det pågick ett dop i trädgården. Det var verkligen så fint! Gästerna var helt klädda i vitt, solen strålade från en klarblå himmel och körsbärsträden i trädgården blommade för fullt. Den idén måste jag bara spara inför eventuella syskon längre fram!  

Underbara lördag! Har sovit som en prinsessa inatt! Pappa Henrik gick upp med Philip både inatt och imorse så nu är jag förhoppningsvis utvilad för en hel vecka framöver, skönt! 

Ikväll ska Henrik iväg på herrmiddag så jag och Philip ska hem till Ullis, Niklas och lilla Mira för att se finalen av Eurovision. Schlagerkväll! Håller tummarna för att våra små sover sött hela kvällen så mammorna kan gotta sig i schlager och titta på finalen i lugn och ro.

Schlagertippar att min favorit Danmark, Rumänien (med glasflyglarna) och det påkostade bidraget från Azerbaijan kommer vara med och fightas i toppstriden men det kan som vanligt gå precis hur som helst.

Får lägga in en brasklapp för Frankrikes minst sagt dansvänliga sommarplåga "Allez Olla Olé" som också kan bli riktigt farlig ikväll. Spännande, spännande!

Ha en riktigt bra kväll så hörs vi imorgon igen! Då är det Mors dag!

Kram