Västkustpärlan Hunnebo


Mor och son i blåsten på bryggan! Min kofta kommer från Esprit, klänningen från MQ och kilklackarna från Nilson. Philips rutiga skjorta kommer från danska Wheat och jeansshortsen från HM.


Fina, fina Hunnebo!


Hunnebostrand är en riktigt söt liten kustort. Alla fina trähus är inbäddade som i en gryta med bergen omkring.


Hittade en liten butik med Philip på skylten som jag såklart var tvungen att föreviga!


Hamnen med alla fina båtar och bergen i bakgrunden...


Min fina Henrik lapar sol på Kantens mysiga uteservering där vi gjorde ett stopp för en sen lunch.


Goda hamburgare med ännu godare pommes frites. Semester och sol! Kan det bli bättre?


Philip spanade ivrigt in andra små kids och söta hundvalpar på Kantens mysiga terrass.

Självklart hann vi med en dagsutflykt till fina, fina Hunnebostrand i år igen!

Förra sommaren blev det betydligt fler besök till Hunnebo då Henrik spelade tennis där men det var som sagt i fjol. Hunnebo är en riktigt söt liten ort där vi ofta och gärna strosar omkring bland alla fina båtar, lunchar och besöker möbelbutiken Lantz Möbler.

Tyvärr tycker jag att sortimentet på Lantz blivit sämre och i år fanns det nästan bara svulstiga möbler i mörka träslag eller möbler i New England-stil. Marin inredning finns i nästan varenda hus på Västkusten men det är ingenting som passar in här hemma så det blev ingenting från butiken i år. Snopet!

Nu väntar söndagsmys och kriminaldramat "Varg Veum - Törnrosa" på Tv4!

Kram

En pavlova


Ta da! Gårdagens bestyr i köket bidde en somrig chokladpavlova med jordgubbar och hallon.


Grädde + krämig yoghurt och massor av röda sommarbär på toppen. Mums!

Idag mumsade vi på chokladpavlova med jordgubbar och hallon till förmiddagsfikat. Receptet har efterfrågats så här kommer ett recept på en somrig, söt och god marängtårta!

Chokladpavlova med sommarbär

7 äggvitor
5 1/4 dl socker
saft av en citron
2 msk kakao
50 g mandelspån

2,5 dl vispgrädde
2,5 dl grekisk yoghurt 10%
1,5-2 msk florsocker
1 l färska jordgubbar och bär

Dag 1: Sätt ugnen på 130 grader varmluft. I Leilas recept vispar hon marängen för hand över vattenbad men det känns bara krångligt så jag gjorde marängen på mitt gamla vanliga vis.

Separera äggvitorna från gulorna och vispa därefter upp en maräng på vitorna och sockret. Gör marängtestet, d.v.s. vänd bakbunken upp och ner för att se om marängen är tillräckligt fast. När marängen stannar kvar i bunken är den klar. Det tar lite tid så använd en elvisp eller bakmaskin. Häll i den pressade citronen och vänd försiktigt ner kakao och mandelspån i marängsmeten.

Grädda din marängbotten på en plåt klädd med bakplåtspapper i ca 90 minuter. I receptet står det 55 minuter i varmluft men jag tyckte min botten behövde längre tid i ugnen så jag skulle säga minst 90 minuter. Marängen ska vara lite kladdig i mitten så prova dig fram med hjälp av en sticka. Stäng av värmen och låt plåten stå kvar i ugnen på eftervärme över natten.

Dag 2: Vispa grädden och blanda den med grekisk yoghurt och florsocker. Bred gräddblandningen över marängen och dekorera med jordgubbar och färska sommarbär. Servera tårtan direkt så inte marängen hinner smälta!


Glasfatet på fot kommer från Cervera. Älskar tårtfat på fot!


Philip fick stå över tårtan och kalasade i stället på goda jordgubbar. Haklapp Dadadoo, underlägg KG Design och melaminskål "Bus & kul" Bruka.

Ikväll tar vi en lugn och skön hemmakväll med en god köttbit, Henriks goda bearnaisesås och en sallad till lördagsmiddag. Zinfandeln Some Zin i vinglasen! 

Må så gott! Kram

Baka baka liten sommarkaka


Baka, baka och vispa, vispa!


Älskar att baka med min fina Kitchen Aid!

Äntligen fredag och helg!

Fredagshumöret är på topp och just nu står jag i köket och vispar ihop en marängbotten. Imorgon kommer min mamma och pappa förbi för ett litet fikastopp på deras bilresa ner till Göteborg och då gäller det att ha någonting gott att bjuda till kaffet.

En smarrig pavlova med jordgubbar får det bli. Marängtårtan är döpt efter den prima ballerinan Anna Pavlova som föddes i Ryssland i slutet av 1800-talet och en enklare sommartårta finns nog inte!

Idag har vi fortsatt med projekt fixa och dona här hemma. Jag har gjort en radikal rensning i mina och Philips garderober och min bättre hälft har putsat alla fönster. Så skönt att ha det rent och fint omkring sig!


En chokladpavlova med sommarbär från Leilas "A piece of cake" blir det!


Marängbotten med kakao, grädde + grekisk yoghurt och massor av jordgubbar på toppen.

Snart ska Philip nattas (välling, nattblöja, pyjamas, tandborstning, ett gäng blöta pussar och godnatt min lilla skatt) och sen ska flaskan med rosébubbel som ligger på kylning poppas för att fira in helgen.

Äntligen fredag!

Vi hörs imorgon igen! Kram