Cyklamen & andra höstblommor


Söt minicyklamen i kruka från Cult Design. En liten höstpresent från mamma och pappa. 

Till helgen ska jag nog gå på jakt efter höstblommor som tål kyla och frost till våra stora vita krukor balkongen. Både Zälls och CE - Inne Ute brukar ha helt fantastiska skyltningar nu på hösten så jag är övertygad om att jag kan hitta inspiration från båda butikerna.

Med tanke på att jag inte alls har begåvats med s.k. gröna fingrar så blir det förmodligen någonting enklare. Kommer med andra ord inte att lägga ner tid på att plantera blommor och växter i fina grupper men någonting höstfint borde jag få till. Eller så får jag helt enkelt köpa hem blommorna och överlåta planteringen till Henrik som kan det där betydligt bättre.

På sista tiden har det självklart varit fokusbebisen i magen och jag har knappt shoppat någonting, varken till hemmet eller mig själv, sen magen började växa men nu ska jag nog komma igen.

Senaste dagarna har vi nämligen varit inne i en spännande budgivning för en helt fantastisk bostadsrätt men så sent som ikväll drog vi oss ur. Självklart tråkigt men grundtanken har egentligen aldrig varit att flytta till större, och dra igång med ännu en renovering, precis just nu när vi snart ska bli tre i familjen så vi kör glatt på som vanligt. Nu när jag vet helt klart att vi blir kvar i vår älskade bostadsrätt ett tag till känns det äntligen som vi kan komma igång med alla inredningsprojekt som placerats på is för ett tag. 

Nu blir det tv-soffan och onsdagsmys resten av kvällen. Kram  

Blivande pappan goes shopping


Vita soffan, en kopp chaite och nya mama med f.d. örebroaren Lotta Gray med sonen Lennox på omslaget.

Då var ett babyskydd äntligen beställt. Happy, happy! Henrik hade några ärenden nere på stan nu på eftermiddagen och passade då på att gå förbi favoritbutiken "Våra Små" och lägga in en beställning på en bilbarnstol i modellen Logico S från Akta Graco i färgen "Gabriel".

När vi beställde åkpåsen från 7 A.M. och vår Bugaboo för någon vecka sen blev vi upplysta om att Akta Graco har kampanj månaden ut så det var lika bra att passa på att lägga in ännu en order. Så skönt att alla bitar äntligen börjar falla på plats!

Har som sagt velat mellan två modeller men Akta Graco var Henriks solklara favorit. Många babyskydd känns väldigt plastiga, dessutom ofta i konstiga mönster och färgkombinationer, men den här modellen känns både säker, snygg och mysigt ombonad för en nyfödd så jag är övertygad om att vi kommer bli nöjda med valet. Återstår att se om jag kan hålla mig från att hämta ut allt fint när det kommer eller om jag kan låta det vi beställt stå kvar i butiken tills det börjar bli dags.

Världens bästa blivande pappa är påväg hem med take away till oss just nu och senare ska jag bänka mig för kvällens "Idol 2009". Spännande att se vilka två tjejer som går vidare från kvällens omgång och jag ser redan fram emot fredagsfinalerna. Många duktiga ikväll men jag håller nog på Clara, Mariette och Erika.

Ha en fortsatt bra kväll! Kram

En te tack!


Green Chai och Vanilla Rhubarb från Friggs.

Ännu en sjukdag här hemma. Imorgon måste jag iväg till jobbet igen så idag ska jag passa på att vila upp mig så mycket jag bara kan. Ska nog passa på att bläddra igenom några nya inredningstidningar och klippa ur fina inspirationsbilder till barnrummet. Henrik jobbar som tur är hemifrån stora delar av dagen så det är riktig lyx att veta att han är max ett rum bort om det skulle vara någonting.

En klassiker i förkylningstider är såklart te och det har blivit ett antal koppar både igår och idag. Brukar föredra löste men efter att ha blivit tipsad om Friggs ekologiska tesortiment så var jag bara tvungen att köpa hem två smaker för att testa.

Min favorit av dessa två smaker är den bruna förpackningen med namnet Green Chai. Ett grönt te med smak av kanel, nejlika och kardemumma. Det både doftar och smakar som pepparkaka och är med andra ord ett te som skapar maximal jullängt. Som ni vet älskar jag julen och allt som hör till. Helt galet att vi snart är där...

Nu ska jag fixa till lite lunch och senare ser jag med skräckblandad förtjusning fram emot dagens avsnitt av "Förlossningsakuten".

Kram