Ebony & peach


Nytt doftljus från Voluspa med doften Makassar Ebony & Peach. Passade på att inhandla det när vi var på NK i Göteborg tidigare i veckan.

Lördagslugnet råder och det nya doftljuset från Voluspa är tänt!

Idag fick jag några välbehövliga timmar för mig själv här hemma när killarna drog iväg och slog några bollar på golfranchen så jag har fått en hel del gjort den här lördagen.

Har bl.a. ägnat dagen åt att packa ner delar av Philips urväxta babykläder i lådor. Det går så snabbt och vi har knappt hunnit använda alla fina plagg i garderoberna. I lådorna hamnade alla första miniplagg från veckan på BB tillsammans med vinteroverallerna, en fiskartröja a la Pippi och en urfin grå fleeceoverall med huva och texten GAP på bröstet från Baby GAP. Vem vet om det kommer väl till pass någongång i framtiden... 

Hann även titta över vad som behöver kompletteras till höstgarderoben så i nästa vecka ska vi gå på byx- och jeansjakt. Ett par randiga tights från Polarn O. Pyret och ett par coola jeans med muddar från Nova Star står på Philips önskelista! Conversen är snart urväxta så ett par nya sneakers måste vi också hitta!

Den lilla bissingen i nederkäken gör sig fortfarande påmind och det gör nu ont, ont i lilla munnen. Aj, aj!

Vi som är bortskämda med att ha en son som nästan aldrig är ledsen och gråter har ikväll haft fullt upp med att trösta och avleda på alla tänkbara sätt innan det var dags att stoppa om honom och säga godnatt.

Nu middag! Lördagsmiddagen består av en god kycklinggryta med dijon och rosépeppar som jag svängt ihop.

Stor kram

Fredagsmys i home sweet home


En glimt av köket och vardagsrummet i home sweet home.

Talesättet borta bra men hemma bäst passar väldigt bra när det gäller min lilla familj!

Idag har vi dock ägnat oss åt en massa nödvändiga och mindre roliga måsten. Vi har packat upp alla väskor, rensat i mina och Philips garderober och kört ett antal maskiner sommarkläder så ikväll är vi verkligen värda en god fredagspasta samt ett gott rödvin i glasen. Närmare bestämt en av våra favoriter när det gäller rött vin; Deadly Zins.

Henrik huserar som vanligt i köket och just nu puttrar såsen med bl.a. svamp, grädde, tryffel och parmesan till pasta di Piero Moreno i julklappsgrytan från Le Creuset. Idag blir det bavette till och pastareceptet finns i arkivet för dig som är intresserad av det exakta innehållet. Mmm...

Enligt mina beräkningar kommer Philip somna sött i sin spjälis inom fem minuter. Det lilla risgrynet till tand har gjort sig påmind under dagen och han borde vara helt slut av allt tuggande.  

Happy friday från oss!

Kram

Första tanden!


Bus med farfar i huset vid havet. Fotograf till den fina bilden är Philips farbror och gudfar Martin.

Idag fick vi se en skymt av Philips första lilla tand!

Det var ett pyttelitet risgryn till tand som tittade upp ur underkäken så inte undra på att han tuggat på sina fingrar och allt annat som kommit i hans väg senaste veckan.

Idag har det vräkt ner regn precis hela dagen så vi tog oss en rejäl shoppingrunda. Högst upp på listan stod en Tripp Trapp från Stokke eftersom Antilopen fick stanna kvar nere på Västkusten men där gick vi bet. Modellen var slut i vitt hos återförsäljaren här i stan. I båda butikerna! Så typiskt!

Det fick bli en beställning och vi åkte glatt vidare till IKEA där vi chockades över att alla matstolar var slutsålda. Nödlösningen blev att åka tillbaka till den första butiken och inhandla en resematstol. Det blev en Sack'n Seat som går att trä över en vanlig stolsrygg så förhoppningsvis fungerar den bra tills vi får tag i en riktig matstol. Puh! 

Ha en fortsatt mysig kväll! Kram