I strandväskan


Mer rosa! I dagens strandväska fanns följande;

- Bästa flipflopsen! Rosa Hawaianas
- Chic
- Camilla Läckbergs "Predikanten"
- Dermalogica - Oil free matte block spf 20
- Hawaiian Tropic - Sunkissed "Island Berry"
- LOKA smultron/citron

I morse tog vi båten ut till Stenskär och vi kom hem precis. Hade med oss både pastasallad, nybakat bröd, honungsmelon, juice, mineralvatten, jordgubbar, kaffe, mina blåbärsbullar och en stor påse lösgodis så det var ingen som behövde vara hungrig i alla fall.

Idag var jag i alla fall i vattnet även om jag fegade och kanske inte doppade mig helt. Så svalkande. Vi har 35 grader i skuggan så solen tog rejält idag. Det bränner rätt bra på ryggen så jag misstänker att jag får sova med ett lager kylbalsam i natt.

Måste bara tipsa om världens bästa solskydd för ansiktet; Dermalogicas Oil free matte block med spf 20. Älskar Dermalogicas produkter och den här sitter som berget. Superdryg konsistens och jag behöver inte bättra på en enda gång under dagen.

Nej, nu ska jag hoppa in i duschen och så jag får bort allt saltvatten. Ikväll äter vi klassikern Lelles fisksoppa som faktiskt finns med under kategorin "Middagar, dukningar & recept". Urgod!

Kram

Next


Pocketböckerna som åkte med i packningen.

Så där. Avslutade "Tyskungen" idag på klipporna så vi får se vad det blir imorgon. Har tyvärr inte läst Läckbergs böcker i rätt ordning men jag gillar alla mysiga karaktärer. Nästan så jag vill flytta hem till mysiga paret Erica och Patrik i Fjällbacka.

Var om möjligt ännu varmare idag vid Tångenrännan så det gjorde nästan ingenting när svallvågorna från en norsk motorbåt höll på att ge mig ett ofrivilligt bad. Blev fyra timmars intensiv solning innan vi gav upp men imorgon drar vi nog ut med båten för en heldag på skären. Laddat upp med godsaker från Ica Skeppet tidigare så jag ska nog svänga ihop en liten pastasallad och packa ner i kylväskan imorgon.

Ikväll äter vi en pasta med bl.a. chili- och vitlöksfrästa räkor, massor av riven Västerbottenost och färsk persilja. Darlingens lillebror Martin är kvällens kock och jag tror att det kan bli en ny pastafavorit för min del. Låter urgott och jag kan redan nu känna dofterna från köket!  

Nu ska jag gå ut och sätta mig på altanen med lite dillchips och ett glas iskall cola-light. Mys, mys!

Ha en bra kväll, kram!

På plats i Kungshamn


Äntligen sol! Idag skippade vi båten och gick i stälet ut till Tångenrännan och spenderade halva dagen på klipporna. Självklart med ett gäng rosa accessoarer som Hawaianas och min smarta HM-necessär för alla sololjor.

Äntligen på plats i Kungshamn! Igår när vi kom ner blev vi serverade god middag ute på altanen och sen satt vi ute halva natten. Var nästintill vindstilla så det var en perfekt start på semestern. Idag har det blåst lite mer men det var nästan bara skönt att det fläktade när vi låg och pressade på klipporna. Packade ner hela sex nya pocketböcker så idag började jag på Camilla Läckbergs "Tyskungen". 

Martin var den enda som badade och påstod att det var 18 i vattnet men det kändes iskallt, måste varit ytvattnet han testat temperaturen på. Badkruka som jag är doppade jag bara foten och konstaterade att nja...

Ikväll ska vi grilla lax och äta Martins egenkomponerade potatissallad. Eventuellt går Martin, Katarina, darlingen och jag ner en sväng till Havsnära eller Calmars senare för lite drinkar. Sommar!

Hoppas ni alla har det lika bra! Kram