Glad Valborg


Philip och hans kompis Mira spanar ut över Svartån som rinner genom vår stad. Idag på Valborgsmässoafton öppnade mysiga Stora Holmen för säsongen och vi passade på att åka dit för att titta på alla djuren och ta en premiärtur med lilleputteåget.


Strålande sol, massor av folk, glada barn, liveband, fiskdamm och ballonger. Happy Valborg!


Inne hos lammen!


Philip är totalt orädd för alla djur och passade på att hälsa lite på lammen.


Den gamla karusellen var igång och i bakgrunden kommer lilleputteåget tuffandes. Vi klämde ihop oss i en vagn och tuffade runt ön medan barnen vinkade och tjoade "tut, tut" i kör så fort tåget visslade.


I år vågade vi oss på karusellen. Både Philip och Mira tyckte det var jätteroligt att åka runt, runt medan vi vuxna nästan blev åksjuka bara av att titta på!


Rätt som det var dök Philips farfar upp och då blev det fiskdamm. Napp!


Fångsten? En liten bil!

Vilken härlig ledig måndag! Vårpirr och strålande sol!

Vår eftermiddag har vi spenderat tilsammans med vännerna på Stora Holmen. Vi och alla andra barnfamiljer här i stan kändes det som!

Idag på Valborg öppnade Stora Holmen för säsongen och det är så mysigt att strosa omkring på den lilla ön. Här finns ett Lilleputttåg, en minigolfbana, trampbilar, en karusell och får, grisar, kossor, marsvin och kaniner att klappa. Perfekt för Philip! 

Nu är vi hemma en kortis för att ladda om inför kvällen som vi ska spendera hemma hos våra vänner...

Vi hörs imorgon igen! Ha en fin Valborgskväll!

Kram

30-års middag på Amano


Örebros bästa italienska restaurang är Amano på Kungsgatan 1 på Stallbacken. Hit måste ni bara gå om ni besöker stan!


En jättekonstig bild där det ser ut som jag trampar snett mitt i ett steg men det blev visst inte bättre än så igår...


Fick in en shot blomkålssoppa med tryffelolja, färskost och tryffelsmör som aptitretare. Urgott hembakat bröd till!


Full aktivitet på kockarna i köket!


Jag åt gös med crabcake, vårprimörer och sparrisskum till huvudrätt medan resten av sällskapet valde lamm.


Amano är känd för att ha en av landets största italienska vinkällare så det fanns många goda viner att välja bland. Vi drack ett gott rött vin från Toscana! 

Igår blev vi bjudna på fin födelsedagsmiddag av mina föräldrar på stans bästa italienare - AmanoStallbacken. Tack mamma och pappa!

Jag valde en trerätters med ceviche på pilgrimsmussla, havskräfta, ishavstorsk, fjordlax, avokado och färsk chili till förrätt, gös med crabcake, vitsparrisskum och vårprimörer till huvudrätt och en krämig vit chokladmousse med smak av Baileys och säsongens färska bär till dessert. Allt var verkligen så gott, mmm!

Vi avslutade kvällen med goda hallonmojitos på Stora Örebro. Vilket perfekt ställe när man vill gå ut och ta en drink! Första men absolut inte sista gången jag går dit!

Imorgon laddar vi för Valborgsfirande!

Kram

Vinn Kérastase Cristalliste


Babyrosa flaskor för ett babymjukt och skimrande hår! Vinn hårbad Bail Cristal, Lait Cristal och Lumière Liquide.

Godmorgon lördag!

Har fått äran att presentera en fantastisk tävling i samarbete med L'oréal och deras nya serie Kérastase Cristalliste som ska passa oss med långt och fint hår. Har använt Kérastases ceriserosa serie för slingat hår sen flera år tillbaka och nu är jag såklart jättenyfiken på den här nya ljusrosa serien. Love Kérastase!

I vinstpotten ligger ett hårbad för fint långt hår, ett vårdande och utredande balsam och en glansförstärkande leave-in. Produkterna du kan vinna är värda hela 800 kr. Wow!

Allt du behöver göra för att vara med i tävlingen är att lämna en kommentar där du svarar på en fråga och motiverar varför just du ska vinna.

1. Vad kallas teknologin som är hemligheten bakom Kérastase Cristalliste? Svaret hittar du här!
2. Motivera kort varför just du ska vinna kitet med produkter från den nya Cristalliste-serien.

Sista tävlingsdag är söndagen den 6 maj. Lycka till!Här hemma är det full fart även fast klockan inte alls är speciellt mycket. Har vispat ihop en fluffig frosting och fixat frukost till hela familjen. Mina föräldrar är på besök i stan i helgen och mycket ska hinnas med. Mer födelsedagsfirande och ett restaurangbesök står på schemat!

Nu ringer det nog strax på dörren så got to go...

Kram