Happy Halloween & ett finger i kläm


En ny korg från Jakobssons Möbler har flyttat in i vardagsrummet. Perfekt korg att förvara leksaker i tycker mamman. Perfekt korg att välta, flytta omkring och leka i tycker Philip-bus.



Philip älskar att titta i pekböcker och han blir jättearg om sidorna inte bläddrar som han vill. Så sött!


Söndagens Philip i jeans och blårandig skjorta med söta detaljer från Lindex. Ordet "Little Star" bakpå skjortkragen och vita sprund i sidorna. Golfstrumporna kommer från Trumpette.

Happy Halloween!

Idag är det lite upp och ner med tiden här hemma och Philip som fortfarande är inställd på sommartid vaknade 1 h tidigare imorse. Jag kom otroligt nog ihåg att ställa om alla klockor till vintertid redan igår innan jag somnade men den här söndagen startade ändå mindre bra...

Usch, Philip klämde sitt lilla finger i en dum dörrkarm här hemma imorse! Han leker väldigt gärna med badrumsdörrarna, fast han mycket väl vet att han inte får, så det har bara varit en tidsfråga innan någonting skulle hända men aj, aj vad ont det gjorde! Napp och en stund i sin pappas famn och vips så var den lilla incidenten som bortglömd trots ett svullet finger. Slutet gott men jag är nog den som blev mest skärrad av oss alla tre. Usch, blod och olyckor är bland det värsta jag vet!

Har precis förberett kvällens söndagsmiddag och ikväll blir det en köttfärslimpa med italiensk touch. Receptet kommer från Pernilla Wahlgrens gamla mama-blogg och jag har för mig att det är parma, ruccola och mozarella i originalfyllningen i hennes recept.

Idag använde jag mig att det vi hade hemma så det blev en fyllning på mozarella, pesto, färsk basilika och soltorkade tomater. En klassisk brunsås och en god sallad som tillbehör. Tror det kan bli riktigt gott!

Nu väntar söndagsmys!

Kram   

Julkommersen är igång!


Tomtar, renar och julgransdekorationer så långt ögat kan nå. Ho ho ho!
 

Bruka Design visar upp en vit och beige jul i år. Den vita julstrumpan som fick följa med oss hem skymtar till höger i bild.
 


Barnsoritmentet är smått underbart ute på Jakobssons och danska Rice tillhör favoriterna!  

Kan bara inte hjälpa det!

Mina ögon börjar tindra så fort jag ser att julsakerna börjar komma fram i butikerna och i år känns det självklart extra speciellt eftersom det är Philips första jul!

Idag kom jag hem med årets första juldekorationer. Klapparna är jag så gott som klar med redan nu men julpiffet behöver nästan alltid en liten uppfräschning från föregående år. 

Idag blev det ännu ett besök på Jakobsssons Möbler i Odensbacken och vi kom hem därifrån med en ny adventsljusstake och en vit julstrumpa från Bruka till Philip. Älskar traditionen att hänga en strumpa på sänggalveln kvällen innan den 24:e och se om nissen varit där under natten på julaftons morgon. Så mysigt!

Ikväll blir det mozarellagratinerade gnocchi med en tomatsås enligt Paolo Robertos recept och strax blir det fyrans småsöta lördagsunderhållning "Så mycket bättre".

Ha en fin kväll!

Kram

Recept för en lyckad fredagsmiddag


Förra fredagen bjöd vi på min favorit när det kommer till italienska desserter - tiramisu!

Då var det fredagskväll och helg igen!

Trodde nog inte att jag skulle uppskatta fredagar lika mycket nu när jag är hemma med Philip som när jag jobbade men det är precis lika efterlängtat och mysigt nu som då. Köpa hem extra god mat, något gott vin och bara mysa tillsammans med min lilla familj. Då mår jag som bäst! 

Recepten från förra fredagen då Henriks lillebror och hans sambo kom över på middag har efterfrågats så här kommer alla recepten samlade. Tror nog menyn även kan passa minst lika bra till en liten lördagsmiddag så håll till godo och lycka till! 

Sesamkyckling med salami och pesto, 4 personer
4 kycklingfiléer
4 msk grön pesto
8 skivor smakrik salami
salt och peppar
5 msk sesamfrön

1. Skär ett snitt i kycklingfiléerna på längden och vik ut filéerna.
2. Lägg 1 msk pesto och två skivor salami på varje filé. Salta och peppra.
3. Vik tillbaka överdelen och panera kycklingfiléerna i sesamfrön.
4. Grilla i ugn på 250° eller tills kycklingen är genomstekt.  

Gratinerade grönsaker, 4 personer
1 aubergine
500 g körsbärstomater
1 vitlöksklyfta
god olivolja
200 g fetaost
1 1/2 dl grädde
svartpeppar
1 msk hackad färsk timjan
Garnering: rostade pumpafrön och färsk timjan

1. Sätt ugnen på 250°. Skär auberginen i 2 cm stora bitar. Dela körsbärstomaterna i halvor och finhacka vitlöken.
2. Stek auberginen i olivolja i en stekpanna tills den får fin färg. Lägg sen auberginen och tomathalvorna i en ugnssäker form.
3. Smula fetaosten och blanda den med grädden, vitlöken, svartpeppar och färsk timjan. Klicka ut röran över grönsakerna och gratinera i övre delen av ugnen i ca 10-12 min.
4. Strö över rostade pumpafrön och timjankvistar innan servering.

Matvetesallad med soltorkade tomater, 4 personer
2 dl matvete som kokats i buljong för extra smak
rosésallad
machésallad
ruccola
soltorkade tomater skivade i strimlor
1 skivad rödlök
100 g fetaost
salt och peppar

Fetaostcreme, 4 personer
100 g fetaost
2 msk crème fraische
färsk timjan
salt och peppar

Tiramisu, 4 personer
2 ägg
3 msk socker
250 g mascarponeost
1 pkt savoirdikex
1 dl espressokaffe
2 cl amarettolikör
2 msk kakao

1. Skira äggen och dela upp äggvitorna i en bunke och äggulorna i en annan bunke. Vispa sen äggulorna tillsammans med hälften av sockret poröst. Vänd därefter i mascarponen.
2. Vispa äggvitorna tilsammans med resten av sockret till en marängsmet. Vänd försiktigt ner marängen i mascarponeblandningen.
3. Blanda det kalla espressokaffet med amarettolikören. Doppa sen försiktigt ner kexen till hälften i kaffeblandningen.
4. Varva kex med mascarponekräm i fina portionsglas eller en större form. Plasta in formen och låt desserten stå i kylen i minst 6-8 h innan servering. Tiramisu är som godast när den gosat till sig som Ernst Kirchsteiger skulle sagt!
5. Pudra över kakao strax innan servering. 

Puh, vilket långt inlägg det blev! Just nu står Henrik i köket och svänger ihop kvällens middag medan jag och Philip håller honom sällskap och diggar till Rasmus Seebach monsterhit "Engel".

Senare ikväll när vår lille prins somnat för natten blir det fylld kotlettrad med smak av vitlök och rosmarin inlindad i rimmat bogfläsk. Rostad mandelpotatis, rostade morötter och bearnaisesås!

Ha en fortsatt fin fredagskväll!

Kram på er!