Helgmys


Ångrar inte att vi valde att satsa på ett helvitt kök. Just nu är det vitt med enstaka inslag av svart. Älskar gråskalan mot allt det ljusa.

Konstigt att det kan vara så underbart mysigt att få komma hem på fredagen, korka upp en flaska gott rödvin, fixa till lite småplock och börja laga till någon riktigt god middag. Fredagar är verkligen den bästa dagen på hela veckan, semester som jobbvecka!

Kom precis hem med en bukett fräscha snittblommor som jag ska sätta i vatten och sen ska jag dra igång med middagen. Ikväll äter vi min saffranspasta med bl.a. kyckling, chili och kräftstjärtar. Desserten står redan i kylen. Helgmys!

Hoppas ni alla får en riktigt bra start på den här helgen! Kram

Lunchdejt


Syns det att vi var två bloggare som lunchade? Javas sallader är väldigt enkla men ack så goda. Brukar alltid välja deras goda bluecheesedressing men eftersom jag inte bör äta ädelost just nu föll valet på det näst bästa, deras curryvariant.

Spöregnar utanför och jag cyklade såklart hem från stan. Usch, på lagom bra fredagshumör just nu!

Mötte i alla fall upp söta Miia på stammisfiket Java för en mysig långlunch tidigare och det var riktigt kul att ses igen efter alla semesterveckor för en rejäl uppdatering. Var som vanligt fullt när vi kom men skam den som ger sig. Fick till slut ett fönsterbord och kunde luncha i lugn och ro. Java var faktiskt det första fiket jag blev introducerad för när jag flyttade hit och under mina år i stan har jag varit en flitig gäst. Brukar vara proppat med barnvagnar så det lär väl bli där jag kommer spendera stora delar av min mammaledighet. Hann spana in både en och två potentiella barnvagnsmodeller idag.  

Just nu väntar jag på att bli upphämtad av Henrik som är i krokarna. Ska handla inför kvällen så det är nog bäst jag gör mig redo här. Kram

i.d. Bare Escentuals


Mineralfoundation och löspuder från i.d. Bare Escentuals.

Var någon som frågade vad jag brukar använda för underlag när det kommer till make up så here we go. Som ni vet är jag ett stort fan av både smink och produkter från Lancôme men sen drygt ett halvår tillbaka har jag nästan enbart använt dessa mineralprodukter ovan från i.d. Bare Escentuals som bas. Perfekt nu på sommaren eftersom produkterna dessutom innehåller spf 15.

I vintras använde jag nyansen "Medium Beige" och nu på sommaren har jag haft färgen "Medium Tan". Kan även rekommendera löspudret med namnet "Mineral Veil" som är riktigt, riktigt bra. Finns både i transparent och en något mörkare nyans med lite färg.

Till en början tyckte jag att det var riktigt svårt att applicera mineralsminket med cirkelrörelser så att resultatet blev snyggt och det var nära på att jag gav upp. Blev antingen för spacklat eller för glansigt. Var först efter jag shoppat på mig den obligatoriska buffborsten som jag fick till den något speciella tekniken. Min borste har namnet "Flawless Face" och kommer även den från i.d.  

Vilken dag! Blev en sväng till IKEA och ett gäng andra butiker ute på Marieberg. Händer som sagt en hel del här hemma i höst. Steg ett blir att sätta in nya garderobssystem så det var lika bra att åka ut och gå igenom sortimentet. Lutar åt enkla eller högblanka vita dörrar med raka metallhandtag och mängder av smart förvaring.

Min älskade klädkammare ska offras så det behövs en hel del nya garderober (både till sovrummet och nuvarande arbetsrummet) för att få plats med alla mina skor, klänningar och väskor. Kommer bli något av en sorgens-dag när krokar, hyllplan och klädstång ska plockas ner men det blir bra.  

Nu blir det vattenmelonskivor, ett stort glas mineralvatten och favoritbloggarna. Kram