Brödbak på g

Sovmorgon, söndagsfrukost med hallonyoghurt, banan och russin plus två skivor hälsobröd med ost och gurka, latte på stående fot, snabbrunda på stan som resulterade i en ny skopåse från Scorett, mathandling och kontorsrensning i arbetsrummet. Just nu har jag en plåt müsli i ugnen på rostning och samtidigt håller jag på att svänga ihop det här:

Hälsobröd (Kristin Kaspersens recept från underbara Family Living)

0,5 dl russin
0,5 dl solrosfrön
0,5 dl linfrön
0,5 dl rågmjöl
0,5 dl rågflingor
1 dl lingonsylt

Aprikoser eller katrinplommon
Hasselnötter och valnötter
15 g salt
5 dl 40-gradigt vatten
8 dl vetemjöl (jag brukar blanda vete- och dinkelmjöl)
1 pkt torrjäst


Blanda alla torra ingredienser med degspadet. Det blir en ganska kladdig röra men så ska det vara. Smöra en stor brödform men i stället för att använda ströbröd - blanda solrosfrön och linfrön. Fördela degen i formen och låt jäsa i 40 minuter. In i ugnen i 40 minuter i 200 grader. Klart! Både jag och darlingen har blivit smått beroende så jag kan garantera att det är riktigt gott...