Valborgsmässoaftons roligaste!


Mina bilder från "Kungligt snygg" fast hämtade från Ebbas blogg på SVT!

Välkommen Valborgsmässoafton!

Imorse när jag satt uppkrupen i soffan framför Nyhetsmorgon med kaffekoppen i den ena handen och iPhonen i den andra så klickade jag mig in på Ebbas blogg och vad får jag se?

Jo Ebba som nämner lilla "Hemma hos Katta" i ett inlägg med tanke på mitt inlägg om hennes nya stilbok. Blev så förvånad och så glad, såklart! Tack Ebba!

Idag har vi haft en riktig hemmalördag och Philips farfar har varit här på snabbvisit. Vi får se om vi går och tittar på någon brasa ikväll. Alla firanden här i närheten börjar nämligen i senaste laget för en liten kille så vi får se hur om får ihop det med middag och nattning. En extra god middag och familjemys blir det hur som helst!

Önskar er alla en strålande fin Valborg! På återseende imorgon!

Kungligt snygg


Kungligt snygg - mäktiga modedrottningar och stilsäkra prinsessor

Den smått underbara boken "Kungligt snygg" av duktiga Ebba von Sydow (som även är nybliven mamma till en liten Marianne, grattis Ebba!) passar som handen i handsken för oss som fascineras av kungligheter och den passar nästan extra bra en dag som denna när det råder bröllopsyra världen över.

Boken innehåller många, många vackra och inspirerande bilder på våra prinsessor och drottningar. Vår kronprinsessa Victoria, Mary, Mette-Marit, Máxima, Diana och Grace Kelly har var och en fått ett eget kapitel där deras kärlekssagor och personliga stil beskrivs mer ingående.

Dessutom finns ett kapitel som går igenom kungliga brudklänningar och en lista över framtidens trendsättare inom kungahusen. Jag gillart!


Vackra kronprinsessan Mary av Danmark har självklart fått ett eget kapitel i boken - modeprinsessan!


Kapitlet om Grace Kelly inleds med den här fina bilden på författarinnan själv.


En av mina personliga favoriter ur boken! Färgstarka Máxima av Holland.

Det enda jag kan sakna i boken är ett kapitel om prinsessan Madeleine för hon är väl en modesessa och trendsättare om någon. Hon nämns såklart lite här och var i boken men jag tycker nog hon förtjänar mer utrymme än så!

Imorse missade jag självklart inte sändningarna från det stora bröllopet. Min mamma, jag och Philip tittade fram tills Kate och William sagt ja till varandra och sen blev det en promenad in till stan där det både blev en lunch med wallenbergare Stallbacken och en liten eftermiddagsfika i solskenet.

Det är lika härligt varje vår när uteserveringarna öppnar upp! Mamma valde en tiramisu till kaffet och jag beställde grekisk yoghurt med honung och valnötter från BaraVara. Både jag och Philip tyckte nog att den var lika god för hans betyg blev mmm...

Efter att vi vinkat av mamma som skulle med tåget blev det lek i parken här utanför tills Henrik kom hem. Nu väntar fredagsmys med en god middag men först blir det ett glas med rosébubbel för att fira att det är helg!

Kram   

Lata dagar på balkongen


Två Vågö från IKEA är på plats ute på balkongen. Ursköna, prisvärda och riktigt snygga!


Medan Philip tog en liten nap passade jag på att lapa sol och bläddra igenom traven med nya tidningar.

Godkväll torsdag!

Vart tar dagarna vägen? Imorgon är det redan fredag och jag har knappt börjat tänka på helgen. Galet!

Idag har jag och Philip spenderat större delen av dagen utomhus i det underbara vädret. Ute på balkongen i våra nya sköna Vågöfåtöljer och på en filt i parken här utanför. Vi hade egentligen en lunchdejt inne i stan inbokad men någonting dök upp i sista minuten så det blev ingenting med det, tyvärr!

Imorgon kommer min mamma hit och hälsar på över dagen så då ser vi fram emot en liten fredagsrunda på stan i solskenet.

Ser även fram emot att följa sändningarna från årets mest omtalade bröllop. Självklart syftar jag på vigseln mellan prins William och hans Kate.

På tal om bröllopet, såg ni det roliga You Tube-klippet som visades hos Malou i "Efter tio" imorse? Det kanske inte är riktigt så det kommer gå till i Westminister Abbey imorgon men det fick i alla fall mig på bra humör. Vilka royal lookalikes!

Kram