Skål!

Börjar dra ihop sig och jag springer omkring här hemma som en liten skållad råtta. Småstädar, fluffar håret, försöker lära mig gå i mina nya skyhöga ankelboots, tänder för många ljus och förbereder maten. Sluta stressa upp mig kanske vore något inför 2008?

Kvällens meny;
- Fördrink med ädelost-pepparkakor, klassisk laxtoast till förrätt
- Oxfilé från slaktaren här på Väster, rostade rotfrukter, vitlökssmör och tomatrisotto
- Maffigaste chokladtårtan med peanutbutterfrosting

Imorgon ska jag försöka få ihop en resumé av bästa året 2007 och visa valda bilder från kvällen. Gott nytt och stor kram från Katta!

Näst sista...

Effektiv dag. Städat hela lägenheten, kört typ tre diskmaskiner, fått in berget av rentvätt i garderoberna, skickat iväg älskade D&G-klockan på lagning, rensat bland högarna av ELLE, Veckans NU, Hus & Hem och Family Living (plus ett berg Klick-bilagor som jag envisad med att spara på) och postat en jobbansökan till ett jobb jag verkligen, verkligen vill ha.

Oeffektiv dag. För lång sovmorgon, bläddrat igenom alla tidningar som skulle slängas, fikat på Snickerstårta, tittat på någon Vänner-dokumentär jag kom på att jag redan sett och spenderat alldeles för mycket tid vid datorn, som vanligt. Idag har vår- och sommarkläder varit i fokus. Vill spatsera i espadrillos i sommar, med och utan kilklack.  

By the way. Gårkvällens risotto med soltorkade tomater var så god. Himmelsk. Ok, tog lite tid innan jag fick kläm på proceduren men sen så. Kan bli risotto till oxfilén i morgon, om jag får bestämma. Till efterrätt ska jag i alla fall inviga min nya fina elvisp som jag fick av mamma i julklapp och göra den här. Minus röda bären på toppen. Satsar på överexponering av silverkulor och nötter i stället. Nu: tillbaka till tidningshögarna. Ha det!

Nyårsmat & nyårspiff

image643 Bild: IKEA

Proppad agenda så jag jagade upp darlingen kring 9-tiden. Brukar aldrig hända en lördag... Tre olika inköpslistor på lila post-it-lappar. Systemet, FinRummet, mitt älskade CE, BQ och ICA Eurostop. Glömde att vi även var ute på IKEA igår och trängdes. Trodde vi var jättesmarta men hjälp vad mycket folk. Allt glittrigt silvrigt jag sett ut var såklart redan slut så det var bara att tänka om. Kom i alla fall hem med vita servetter, rea-julgranskulor (jo, julgranskulor efter jul), två Skimmer-ljusstakar och blockljus. Idag kompletterade vi med lite ljus och en kitschig silverbricka från FinRummet. Känner mig toknöjd över alla inköp och nu är det förhoppningsvis bara nyårsmaten kvar. Överlåter den glatt till herrarna.

Ikväll har jag fått för mig att jag ska fixa middagen. Vet inte vad som håller på att hända men jag har blivit så slö på sista tiden. Älskar egentligen att laga mat men senaste månaderna har jag lite smidigt förflyttat mig bort till soffan så fort det här med laga mat kommer upp. Ikväll blir det i alla fall gyllene saffranslax med krämig tomatrisotto från julklappsboken "Monikas bästa Menyer" av Monika Ahlberg. Första gången jag gör risotto så det blir inte lite spännade att se om man får till det med buljongen, vinet och röra röra. Känsliga grejer det här med risotto. Ha en bra lördagskväll!