Baka baka liten sommarkaka


Baka, baka och vispa, vispa!


Älskar att baka med min fina Kitchen Aid!

Äntligen fredag och helg!

Fredagshumöret är på topp och just nu står jag i köket och vispar ihop en marängbotten. Imorgon kommer min mamma och pappa förbi för ett litet fikastopp på deras bilresa ner till Göteborg och då gäller det att ha någonting gott att bjuda till kaffet.

En smarrig pavlova med jordgubbar får det bli. Marängtårtan är döpt efter den prima ballerinan Anna Pavlova som föddes i Ryssland i slutet av 1800-talet och en enklare sommartårta finns nog inte!

Idag har vi fortsatt med projekt fixa och dona här hemma. Jag har gjort en radikal rensning i mina och Philips garderober och min bättre hälft har putsat alla fönster. Så skönt att ha det rent och fint omkring sig!


En chokladpavlova med sommarbär från Leilas "A piece of cake" blir det!


Marängbotten med kakao, grädde + grekisk yoghurt och massor av jordgubbar på toppen.

Snart ska Philip nattas (välling, nattblöja, pyjamas, tandborstning, ett gäng blöta pussar och godnatt min lilla skatt) och sen ska flaskan med rosébubbel som ligger på kylning poppas för att fira in helgen.

Äntligen fredag!

Vi hörs imorgon igen! Kram
1 Malin S:

skriven

Alltså Kalle sjöng inte "Underbart" trots att jag försökt med telepati innan konserten. Har haft den låten på huvudet i några dagar faktiskt =)



Spännande att Philip ska träda in i förskolevärlden. Tror du att han kommer gilla det?



Du är ju så duktig på att baka! Och natta också läser jag här. Vilken drömnattning! Men vi får skylla oss själva som varit slöa med rutiner och dessutom har en nattuggla/piggelin/duracellkanin till dotter. Just nu är det fullt ös trots att hon inte sovit middag idag. Mamman är det inte lika fullt ös på kan jag lova ;)



kram kram

2 casaofmia:

skriven

Ser fantastiskt smarrigt ut!

3 Annsofie Wreeby:

skriven

Hej!

Tack för en jättetrevlig blogg, läser den varje dag! Pavlova är verkligen super gott och otroligt lätt att göra, lyxigt!

När ska ni flytta?

Fortsatt trevlig helg från Annsofie

4 Cecilia:

skriven

Mums! Måste testas.

5 Gabriella-tvillingmamma:

skriven

Såå gott! Ska jag testa att göra. Har du receptet, vill du lägga ut det?;-) Har Filip börjat på dagis ännu? Kramar till er fina!

6 Madde:

skriven

Gjorde leilash pavlova förra veckan men den blev inte färdig på de graderna och tiden som står i receptet ju?:( i andra recept är det ju högre grader och marängen ska då stå kvar i ugnen när man stänger av den.hur gör du? Tips kram madde

7 Hemma hos Katta:

skriven

Annsofie: Tack så jättemycket! =)



Vi flyttar in i huset i slutet av september i början av oktober någongång. Inget spikat flyttdatum än med andra ord!



Ha en riktigt fin lördagskväll! Kramar K

8 pia Lotta Loppis:

skriven

MUMS!!!! Ser att du som jag har en fantasisk Kitchen aid!!! Visst är den underbar? Har du blendern? Tänke köpa den........

Tack för super mysig blogg!

Kram

Kommentera här: