Fläskfilégryta med starka korvar

Hann aldrig fota gårkvällens middag men som tur är hittade den här snarlika bilden på "Allt om Mat". Det ursprungliga receptet kommer även det från en gammal "Allt om Mat" men vi brukar som alltid piffa till det en aning för att få det ännu godare.
På begäran kommer här receptet på Fläskfilégrytan med starka korvar från gårkvällen. En riktig klassiker i min familj och perfekt såhär på hösten.
Fläskfilégryta, 6-8 personer
1 kg fläskfilé/fläskkarré
1 msk olivolja
1-2 tsk mejram
salt och peppar
6 dl matlagningsgrädde
1 msk maizena
1-2 dl rött vin
1 msk pressad lime
1 msk tomatpuré
2 msk oxfond
2 finhackade vitlöksklyftor
1 skivad kabanoss, ölkorv eller svart chorizo
1 burk svarta Kalamataoliver
1 burk syltlök
2 röda paprikor, strimlade
2 dl skivad ättiksgurka
Hacka upp grönsakerna och bryn samtidigt fläskfilén/fläskkarrén i olivolja i en tjockbottnad gryta. Krydda med salt, peppar och mejram. Rör ner korv, syltlök, oliver och ättiksgurka. Slå över grädden och tillsätt någon matsked maizena, rött vin, pressad lime, tomatpuré, fond och vitlök. Rör slutligen ner den strimlade paprikan. Koka upp och låt sjuda.
Som tillbehör brukar vi servera ris och en god sallad.
Ikväll blir det såklart "Ensam mamma söker", en god söndagsmiddag som Henrik står och svänger ihop just nu, tända ljus och söndagsmys. Kram
skriven
Låter spännande, det ska jag prova någon kväll :-)