Getostpasta med rödbetor och valnötter
Förra veckans fredagspasta. Det vita fatet kommer från favoriten Mateus.
Förra fredagen testade jag som ni vet Emelies spännande recept på en pasta med chèvre, rödbetor och valnötter. Jag använde mig av linguine och resultatet blev superbra, så fräscht och gott. Älskade inslaget av krispigt färska sockerärtor. Henrik pratar fortfarande om hur god pastan var så det var inte bara jag som fick en ny pastafavorit. Som ni kan se valde jag att inte blanda rödbetorna med pastan till en början men vid serveringen blev allt såklart härligt rosafärgat.
Recept: Emelies getostpasta med rödbetor och valnötter, 4 pers.
3-5 stora rödbetor
2, 5 dl grädde av valfri sort
100 g chèvre
en näve färska sockerärtor
valnötter
valfri pasta
Koka rödbetorna i lättsaltat vatten i ca 10-20 minuter tills de är mjuka. Skala rödbetorna och skär i klyftor. Strimla sedan sockerärtorna fint på längden. Värm upp grädden och smält ned getosten under omrörning. Salta, peppra och sila ostsåsen vid behov. Koka pastan aldente och blanda den med getosten och grädden. Avsluta med att vända ner sockerärtorna och rödbetorna i pastan. Strö över valnötterna och servera direkt.
Hade en riktigt bra jobbdag igår även om jag kom hem sent. Få lektioner och ett spännande möte om ett framtida samarbete kring entreprenörskap på eftermiddagen. Ligger verkligen i tiden och det är extra kul att få vara med och dra igång någonting positivt.
Så var det äntligen fredag och helg igen. Hann med en latte med Madde på Java efter jobbet. Skönt med en liten update i slutet av jobbveckan. Älskar känslan av att ha hela helgen framför sig. Extra kul att det är Alla hjärtans dag som självklart ska firas. Förra året bestämde vi oss för att inte fira dagen men ändå väntade ett fång vita rosor och en mysig middag från Wongs på mig här hemma. Älskar vita rosor! Hur vi valt att fira dagen i år håller jag för mig själv ett tag till...
Ha en riktigt mysig fredagskväll nu! Kram
skriven
Hoppas att ni får en fin alla hjärtans dag.