Rabarbermuffins med crumble
Resultatet av dagens muffinsbak som jag funderar på att bjuda mina snälla kollegor på imorgon. Använde mig av ett recept på äppelmuffins med crumble men bytte ut äppelbitarna mot rabarber. Falu-rabarber från mamma och pappas buskar. Receptet är hämtat från Leila Lindholms bakbok "A Piece of Cake". Urgoda hälsar Henrik!
Rabarbermuffins med crumble:
100 g smör
2 ägg
1.5 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
2 dl mjölk
1 st citron, skalet
4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 1 nypa salt
Fyllning:
2 dl tärnade rabarber
2 msk strösocker
2 msk malen kanel/kardemumma
Crumble:
75 g kallt smör
2 dl havregryn
1 dl vetemjöl
1 dl strösocker
1. Sätt ugnen på 175 grader varmluft. Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker poröst. Rör ner smält smör, mjölk och rivet citronskal.
2. Blanda vetemjöl, bakpulver och salt. Rör ner i smeten. Placera ut pappersformar i en muffinsplåt.
3. Blanda rabarberbitarna med socker, kanel och kardemumma. Placera några bitar i varje form och fyll på med muffinssmet.
4. Tärna smöret och nyp ihop med havregryn, vetemjöl och strösocker i en bunke.
5. Strö lite smuldeg på toppen av varje muffins.
6. Grädda i cirka 20 minuter. Klart!
Ikväll blir det hemmagjord pizza med parma, ruccola och och massor av mozzarella. Extra ananas på min del. Jag missar självklart inte säsongspremiären av "Ensam mamma söker" senare ikväll. Love dejtingprogram!
Ha en fortsatt mysig söndag, kram på er!
skriven
Precis som jag trodde skulle det bli nåt supergott ;)
Ett recept värt att testa kanske...