Resultatet av några timmar i köket



Lyckad eftermiddagsbakning resulterade i blåbärsbullar a la Leila Lindholm. Älskar verkligen min bakbok "A Piece of Cake". Hittar alltid något nytt spännande recept på bröd, kakor, godis eller cupcakes som jag bara måste testa. Vad sägs om citronpaj med hallonmaräng, banana fudge cupcakes, smultronmuffins med kardemumma eller kolapaj med pekannötter?

Har med andra ord haft en riktigt huslig hemmadag. Kanske låter galen som är inne och bakar i värmen. Verkligen inte solat någonting sen vi kom hem från kusten så i morgon åker bikinin och sololjan på igen. Lika bra att passa på för nästa vecka blir det hårdplugg. Har en hel del att läsa in mig på och förbereda till jobbet. Nu blir det soffan med en stor skål vindruvor och senare "House Of Wax" med Chad Michael Murray och Paris Hilton. Spännande!

Receptet på blåbärsbullarna:
1 sats vetedeg med kardemumma
150 g mjukt smör
2 msk malen kanel
1 dl råsocker
2, 5 dl frysta blåbär
2 msk florsocker
2 msk majsstärkelse
1 ägg till pensling
En näve mandelspån

1. Blanda smör, råsocker och kanel till en krämig fyllning.

2. Dela degen och kavla ut en halva i taget till en stor rektangulär platta.

3. Bred över smörkrämen.

4. Blanda lätt tinade bär med florsocker och majsstärkelse i en skål.
5. Strö bären över degen och rulla ihop till en rulle.

6. Skiva rullen i 3-4 centimeter breda skivor.

7. Lägg bitarna i pappersformar i en muffinsplåt eller på en bakplåt.

8. Sätt ugnen på 200 grader, varmluft (om vanlig ugn används; 220 grader).

9. Låt bullarna jäsa utan bakduk till dubbel storlek i cirka 40 minuter.

10. Pensla bullarna med uppvispat ägg och strö över mandelspån.

11. Grädda gyllene i cirka 10 minuter. Klart!