Strawberry trifle cake

 
Jummy, jummy!
 
Som ni vet gillar jag snabba lager på lager-desserter och efter att ha surfat runt inne hos Leila så var jag bara tvungen att prova en variant av hennes red berry trifle cake.
 
Trifle är en klassisk dessert som finns i många varianter som ursprungligen kommer från England men som även är poppis i Australien. Egentligen ska en klassik trifle serveras i en stor glasskål men jag hittade ingen passande här i sommarhuset så jag gjorde min egen lilla variant i portionsglas.
 
Strawberry trifle cake, 4 personer
 
1 sockerkaka (hade tänkt fuska med köpt sockerkaka men det hittade jag inte på vår lilla Ica här nere så det fick bli rulltårta i stället)
3 dl vispgrädde
2 dl grekisk yoghurt
100 g riven mandelmassa
2 dl marsala vin
1 dl ljust muscovadosocker
1 liter jordgubbar
 
Börja med att koka upp vinet och muscovadosockret. Låt blandningen koka i några minuter innan du stänger av plattan, låter vinet svalna något och lägger i jordgubbarna som du skivat upp i lagom bitar. Låt jordgubbarna ligga och dra i någon timme eller två så bären får god smak.
 
Riv mandelmassan med rivjärn och skiva upp sockerkakan/rulltårtan i centimetertjocka skivor. Vispa grädden och vänd försiktigt ner mandelmassan + den fluffiga yoghurten i grädden med hjälp av en slickepott.
 
Varva sockerkakan, jordgubbarna och yoghurtgrädden i en stor skål alt. portionsglas.
 
Ta da! Klart att servera!
 

Toppa din trifle med jordgubbar och eventuellt andra vackra röda bär som bigarråer, röda vinbär, smultron eller färska hallon.
 
Nu ska vi gå ner till klipporna för lite sol och bad. Härliga dagar just nu!
 
Kram
 
1 Madeleine:

skriven

Mums!

2 Madeleine:

skriven

Mums!

3 michaela ♥:

skriven

åååh. så mumsigt!

4 JUNITJEJ:

skriven

Det ser fantastiskt gott ut!

5 Nina - Glamourmamman:

skriven

Gudars vad gott det verkar - måste testas :-)

Kram Nina

6 Ida Nilsson:

skriven

Åh det ser ju helt ljuvligt gott ut!

Kommentera här: