Mango- och passionscheesecake


Två desserter i en: ett fruktspett med limesocker och en mango- och passionscheesecake.
Här kommer det efterfrågade receptet på lördagens mellodessert!
Mango- och passionscheesecake
Botten:
200 g Digestive
80 g smält smör
Fyllning:
3 passionsfrukter
ca 1/2 skalad mango
300 g Philadelphia
1 dl strösocker
1/2 dl gräddfil
1/2 dl vispgrädde
2 ägg
Garnering:
1 gelatinblad
1 dl vatten
2 msk socker
2 passionsfrukter
Gröp ur passionsfrukterna till fyllningen i en trådsil. Passera och ta vara på saften (spara kärnorna till garneringen). Smula kexen och blanda med det smälta smöret. Tryck ut smulorna i en fom med löstagbar botten och ställ in formen i kylen. Skiva och purea därefter mangon i en mixer. Rör samman ost och socker, tillsätt mangon, passionsfruktsaft, gräddfil och grädde. Rör slutligen ner äggen, ett i taget. Blanda väl. Häll fyllningen i formen och grädda i cirka 30 minuter på 175 grader tills den stannat. Låt cheesecaken svalna helt och ställ in formen i kylen innan servering.
Lägg gelatinbladet i kallt vatten i cirka 5 minuter. Koka under tiden upp vatten tillsammans med socker i en liten kastrull. Stäng av plattan, krama ur överflödigt vatten ur gelatinbladet och låt det sakta smälta ner i kastrullen. Rör ner passionsfrukten och låt garneringen svalna innan du breder ut den över cheesecaken. Låt cheesecaken stå i kylen i minst 1 h i kylen innan servering för att garneringen ska hinna stelna.

Till cheesecaken serverade jag ett fruktspett tillsammans med ett limesocker (strösocker blandat med rivet limeskal). Enkelt och gott!
Lycka till!
skriven
Fasen vad gott! :)