Kalasiga cupcakes

Extra kalasiga cupcakes med bilflagga och wrap från Wilton.
Dessa kladdiga chokladcupcakes åt vi på Philips 2-års kalas i lördags. Enkla att göra och goda att äta!
Kalasiga chokladcupcakes med chokladmousse, ca 12 cupcakes
Cupcakes:
100 smör
2 ägg
3 dl strösocker
2,5 dl vetemjöl
4 msk kakao
1,5 tsk vanilinsocker
1 nypa havssalt
Frosting:
100 g mörk choklad (70% kakaohalt)
3 dl vispgrädde
2 äggulor
Smält smöret och vispa under tiden hastigt ihop ägg och socker för hand. Vänd ner alla torra ingredienser och tillsätt det smälta smöret. Blanda snabbt samman blandningen till en smet och skeda upp i muffinsformar. Jag använder alltid en muffinsplåt! Grädda i ugnen på 200°C i cirka 10 minuter tills du ser att ytan börjar krackelera eller sjunker ihop i mitten. Låt plåten svalna och ställ in muffinsarna i kylen över natten.
Bryt chokladen i bitar och lägg i en djup tallrik placerad över ett vattenbad. Smält på låg värme och låt sedan chokladen svalna helt. Vispa grädden i en bunke. Rör ner äggulorna i den smälta chokladen och vänd försiktigt ner chokladsmeten i den vispade grädden. Kyl den färdiga chokladmoussen i minst tre timmar eller ställ in bunken i kylen över natten.
Dags för servering! Ta ut plåten från kylen cirka 30 minuter innan servering och spritsa på frostingen. Ta da!
Gaah vad trött jag är ikväll! Philip och jag har flängt över halva stan för att hämta ut ett paket som kommit på villovägar och just nu pustar jag ut framför någon småsöt romantisk komedi...
Kram
skriven
Men vilken jättefin cup cake! :D