Gårkvällens söndagsmiddag
Mustig fiskgryta med sej, blåmusslor och fänkål. En rejäl klick matlagningsyoghurt och bröd som tillbehör. Receptet hittar ni som vanligt här.
Buhu på självaste Halloween!
Igår lagade vi en fiskgryta och till dessert toscaäpplen från ICA Matkassen till söndagsmiddag. Vi hoppade över matkassen i måndags och hade därför sparat en av rätterna till helgen. Vi gjorde faktiskt samma sak för två veckor sen när vi fick hem vår första matkasse och jag tycker det är toppen att ha möjligheten att laborera med dagarna och rätterna så konceptet passar oss!
Fisksoppa är en av mina favoriträtter och den här snabba varianten blev god men om man inte är rädd för kalorier skulle jag nog föreslå en liten skvätt grädde i för att få till en något tjockare konsistens på soppan.
Knäckiga toscaäpplen med syrlig yoghurt (matlagningsyoghurt med 1 tsk honung och 1 tsk kanel).
Just ja! Om någon undrar vad som hände med ugnspytten med chorizo och vitlöksyoghurt som fanns med i veckans matkasse kan jag meddela att Henrik bjöd på rätten när han hade herrmiddag här hemma i fredags. Det fanns inte kvar ett enda spår av middagen när jag kom hem och maten hade fått högsta betyg!
Kram
skriven
Såg rackarns gott ut! Älskar musslor! Men du Katta! En liten fråga... Har tänkt för ganska länge sedan att man skulle testa på det här med "mat-kasse". Men hur mycket blir det ungefär? För vad jag förstår, så är det beräknat på fyra personer, eller kan man beställa olika stora kassar? Hemma hos oss är vi två vuxna, som gärna vill ha matlåda till arbetet dagen därpå, en treårig pojke och en femtonårig tjej (som iofs äter som en fågelunge). Skulle det funka eller?=)