Min smuliga blåbärspaj

Bärpajer är bland det godaste jag vet på sommaren och igår blev det kaffe, blåbärspaj och sällskapsspelet The Urban Jungle travel edition för hela ligan här hemma i sommarhuset på kvällskvisten. Mys!
Här kommer recepet på den smuliga blåbärspajen jag gjorde igår. Riktigt god var den!
Smulig blåbärspaj, 1 stor form
4-5 dl färska eller frysta blåbär
150 g rumstempererat smör
1 dl strösocker
3 dl vetemjöl
2 dl havregryn
ev. majsstärkelse eller potatismjöl
en nypa farinsocker
Smöra en ugnssäker form och stö ut blåbären. Tips! Använder du frysta bär kan du gärna strö över en nypa majsstärkelse eller potatismjöl för att undvika att bären flyter ut och blir vattniga.
Blanda alla torra ingredienser och nyp snabbt ihop degen med hjälp av det rumstempererade smöret. Strö ut den smuliga degen över blåbären och strö över en nypa farinsocker. Grädda smulpajen i ugnen på 175 grader i ca 40 minuter eller tills pajen fått en fin gyllenbrun färg.
Klar att servera!

Som tillbehör passar det lika med med fluffig vaniljvisp, vaniljsås, god vaniljglass eller en klick syrlig crème fraiche. Mmm!
Idag smattrar regnet på rutorna så vi håller oss helst inomhus i värmen. När Philip vaknat från sin eftermiddagsnap och fått i sig lite mellis ska vi leta fram stövlarna och försöka ta oss ner på byn för att handla hem mat till ikväll. Tror det får bli Henriks goda fisk- och skaldjurssoppa med saffran till middag!
Kramar från ett grått Kungshamn!
skriven
Åh vad himla smaskigt det där såg ut!!! Tack för receptet, det hamnar i min receptbank :))
Kraaaaaaaaaaaaam aka