Juliga & ljuvliga saffransbiscotti


Saffransbiscotti i en fin burk eller inslagen i cellofan är en perfekt liten present till nära och kära i juletid. 

Skorpor med smak av saffran är riktigt gott och även i år blev det en plåt med Leila Lindholms urgoda saffransbiscotti. Trodde faktiskt att det skulle vara lite småkrångligt att få till biscotti på egen hand men det är hur enkelt som helst och enkla recept är precis det jag gillar såhär i juletid!

Leila Lindholms saffransbiscotti

100 g smör
1 g saffran
2 st ägg
1,5 dl strösocker
5 dl vetemjöl
1,5 tsk bakpulver
1,5 dl hel sötmandel
råsocker eller pärlsocker

Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret tillsammans med saffran. Häll över i en bunke och rör ner äggen i det smälta smöret. Blanda alla torra ingredienser tillsammans med sötmandeln och vänd ner i bunken. Forma degen till tre längder och lägg längderna på en plåt med bakplåtspapper. Strö över råsocker eller pärlsocker.

Grädda längderna i mitten av ugnen i 25 minuter. Ta sedan ut plåten och sänk temperaturen till 125 grader. Skär längderna i ca 1 cm tjocka skivor. Torka sedan skorporna i mitten av ugnen i 10 minuter. Stäng av ugnen och låt plåten med skorporna stå kvar i ugnen på eftervärme för att torka över natten.


Idag blev det mycket riktigt en kylig promenad till jobbet för att hälsa på kollegorna mitt på dagen. Det var riktigt kallt ute idag och termometern visade - 18 grader. Brr!

När vi kom hem inväntade vi Philips farfar och sen drog jag och Henrik iväg med bilen för att uträtta några viktiga jul-ärenden. Efter 1 h trängsel i matbutiken och 1 h inne på ett fullproppat Åhléns gav vi upp och åkte hem med alla påsar. Som tur var hade det gått jättebra här hemma och Philip sov som en stock i sin spjälsäng när vi kom innanför dörren så vi hade inte alls behövt stressa men det var ändå rätt skönt att få komma hem!

Ikväll har skinkan griljerats och lagom till kvällens "Jul med Ernst" kröp vi upp i soffan med årets första skinksmörgåsar och julmust i glasen. LissEllas grovkorniga sötstarka julsenap ska det vara på julskinkan om jag får bestämma! Mmm...

Hjälp vilken tisdagskväll! Känner mig lite småmör i både kroppen och huvudet just nu så det får bli en fortsatt lugn kväll i tv-soffan!

Kram
1 BLONDETTY:

skriven

Åh, jag älskar de saffransskorporna! Brukar göra det flera gånger så här vid jul. Har tyvärr inte riktigt hunnit med det i år....



Imorgon kväll ska jag försöka ge mig ut i julshoppingkaoset :)



Ha det bra nu och mys ordentligt!



Kram

BLONDETTY

2 Sandra:

skriven

Åh de är favoriter här hemma. Har bakat dem 3 gånger i år och gett bort en del i julpresenter till vänner. Det är toppen.

God Jul !

3 Elin:

skriven

Ja mums så goda de är! Jag har bakat dem två år i rad men har inte hunnit än i år, men det är ju några dagar kvar till jul så jag hoppas jag får tid över! Det är ju en sån bra present till dom som redan har allt :) Kram

4 Hanna:

skriven

Saffran är så underbart gott jag älskar saffran:) Man kanske borde ge sig på o baka dem :)

Fast nu åker vi iväg och sen är det kalas o allt när vi är hemma igen :) Kan du tänka dig för 1år sedan var vi båda hög gravida! Tiden går så fort! Stor kram till er

5 pillan:

skriven

Ahh tack för bra baktips, enkelt ska det helst vara:)

Ja visst är det trist med denna kyla. Vill ju helst gå några rundor emellan allt ätande hmmm...

Kraam Pillan

6 victoria:

skriven

Oh vad det ser gott ut! Mums!

7 Amelie:

skriven

Ja usch för julträngseln i butikerna.

Jag blir liksom smittad av de stressade och hetsiga människorna runt mig fast jag egentligen inte har bråttom själv.

För några år sedan så tyckte jag det var mysigt och gav julstämning av att gå i butiker nära jul.

Har det blivit mycket mer hysteriskt eller har jag bara blivit gammal... :-)

God jul Katta och tack för en härlig blogg!

8 sanna:

skriven

Hej,



Bakade dessa igår och lyckades :-) Tod ska ta med dem till sina fröknar på dagis.

Tycker du hade paketerat dina så fint!



Sanna

9 Carolin:

skriven

Hej!



Gud vilket fint hem du har!!! Ramlade in här av en slump... :) Verkligen superfint! En vit dröm.



Såg att du/ni har Kartell Fly-lampor. Min kille skulle sätta upp vår nyinköpta sådana idag... och skulle borra ett hål i den lila takkoppen (som sladden ligger virad i). Då gick en stor bit av... suck. Tänkte höra ifall du vet hur ni satte upp er? Förstår inte hur man ska kunna få takkoppen ända upp mot taket, när man måste ha en elsladd som går till lampan? Borde ju bli ett glapp emellan? Det var därför han skulle borra ett litet hål som elsladden skulle kunna gå igenom... gick inte så bra. Hmmm skitkonstig fråga såhär, men behöver verkligen hjälp!!



Hoppas att du kanske kan hjälpa till =)

10 Maria:

skriven

Har också bakat dessa goda skorpor. God jul! Kram

Kommentera här: