Gårkvällens blåbärspaj


Gårkvällens dessert. Höst och bärpajer känns som en lyckad kombination!

Idag blev det som sagt en sväng på stan och en lördagslunch med Miia och MaddeNjuta. Alltid lika mysigt att ses!

Madde och jag tog sen en runda i butikerna och jag fick med mig två shoppingpåsar hem. Tyvärr inte några Uggs. Den höga modellen fanns endast i beige och jag vill ha ett par svarta den här hösten så jag får vänta på att det kommer in alternativt beställa. Fanns däremot så mycket annat snyggt höstnytt inne på Heaven. Förälskade mig bl.a. i en mönstrad rosa omlottkofta från Odd Molly och alla mysiga doftljus från Voluspa.

Just nu håller jag på att svänga ihop kvällens middag. Blir en paj med en fyllning bestående av bladspenat, parmesan och pinjenötter. En sallad som tillbehör. Henrik tävlar i golf även den här helgen så det får bli en enkel lördagsmiddag senare ikväll när han kommer hem.

Kvällens dessert blir leftovers från igår. Brukar vanligtvis göra en mer traditionell pajdeg när jag gör dessertpajer men igår fick det bli en ny smulpajsvariant. Bara att nypa ihop smuldegen och strö ut bären i en form. Snabbt, enkelt och gott! Receptet hittade jag som vanligt i receptboken "A Piece of Cake" av Leila Lindholm.

Äppeltantens smulpaj med blåbär;

1,5 dl råsocker
(1,5 dl kokosflingor)
1,5 dl havregryn
2,5 dl vetemjöl
200 g kallt smör

250-500 g blåbär
2 msk majsstärkelse

Sätt ugnen på 200 grader varmluft. Nyp ihop smör, råsocker, kokos, havregryn och vetemjöl till en smulig deg. Blanda blåbären med majsstärkelsen och strö ut bären i en stor pajform. Bred ut smuldegen och grädda i ugnen i ca. 25 minuter.

Låt svalna och servera med crème fraiche, vaniljvisp eller vaniljglass.

Ha en mysig lördagskväll, kram!
1 Nicky:

skriven

Pajen ser smarrig ut! :) Ha en mysig lördagskväll! Kram/Nicky :)



2 Magdalena:

skriven

Vad gott med paj! :)

3 Bella:

skriven

Mmm, så god pajen ser ut, ska absolut baka den nån dag!!



Mysig dag det låter som om du haft, hoppas ni får en mysig kväll när Henrik kommer hem efter en förhoppningsvis lyckad golftävling



Kramar Bella

4 Linda:

skriven

Nybakad blåbärspaj är ju så gott! Kikar in här ibland men är så dålig på att lämna kommentarer, du har iallafall en mysig blogg.



Kram Linda

5 Divina - Anna:

skriven

Det receptet ska jag definitivt prova. Du kan inte lägga upp receptet på spenatpajen som ni åt? Gillar alla ingredienserna :)

6 Hemma hos Katta:

skriven

Divina: Hej Anna! Nu missade jag faktiskt att ta en bild på slutresultatet men den är svår att få till.



Gör en klassisk matpajdeg. Förgrädda och fyll sedan formen med en förpackning fryst bladspenat. Skiva upp några tomater och placera ovanpå spenaten och toppa sen med pinjenötter. Blanda ca 3 ägg med 3 dl mjölk eller matlangningsgrädde (salt och peppar) och häll över spenaten. Riv upp en bit god parmesan och strö över fyllningen. 200 grader i ca. 40 minuter - klart!



Hoppas allt är bra med dig! Kraam

7 Therese:

skriven

nu blev jag riktigt sugen, få se om vi bakar något senare, sitter och jobbar nu. Hittade du några hyllor?



mvh



Therese

8 Divina - Anna:

skriven

Tusen tack, ska prova att laga den någon dag framöver. Kul förresten med er framtida lilla pojke. Håller med om att det är svårt med killnamn.

Kommentera här: