Gårkvällens blåbärspaj

Gårkvällens dessert. Höst och bärpajer känns som en lyckad kombination!
Idag blev det som sagt en sväng på stan och en lördagslunch med Miia och Madde på Njuta. Alltid lika mysigt att ses!
Madde och jag tog sen en runda i butikerna och jag fick med mig två shoppingpåsar hem. Tyvärr inte några Uggs. Den höga modellen fanns endast i beige och jag vill ha ett par svarta den här hösten så jag får vänta på att det kommer in alternativt beställa. Fanns däremot så mycket annat snyggt höstnytt inne på Heaven. Förälskade mig bl.a. i en mönstrad rosa omlottkofta från Odd Molly och alla mysiga doftljus från Voluspa.
Just nu håller jag på att svänga ihop kvällens middag. Blir en paj med en fyllning bestående av bladspenat, parmesan och pinjenötter. En sallad som tillbehör. Henrik tävlar i golf även den här helgen så det får bli en enkel lördagsmiddag senare ikväll när han kommer hem.
Kvällens dessert blir leftovers från igår. Brukar vanligtvis göra en mer traditionell pajdeg när jag gör dessertpajer men igår fick det bli en ny smulpajsvariant. Bara att nypa ihop smuldegen och strö ut bären i en form. Snabbt, enkelt och gott! Receptet hittade jag som vanligt i receptboken "A Piece of Cake" av Leila Lindholm.
Äppeltantens smulpaj med blåbär;
1,5 dl råsocker
(1,5 dl kokosflingor)
1,5 dl havregryn
2,5 dl vetemjöl
200 g kallt smör
250-500 g blåbär
2 msk majsstärkelse
Sätt ugnen på 200 grader varmluft. Nyp ihop smör, råsocker, kokos, havregryn och vetemjöl till en smulig deg. Blanda blåbären med majsstärkelsen och strö ut bären i en stor pajform. Bred ut smuldegen och grädda i ugnen i ca. 25 minuter.
Låt svalna och servera med crème fraiche, vaniljvisp eller vaniljglass.
Ha en mysig lördagskväll, kram!
skriven
Pajen ser smarrig ut! :) Ha en mysig lördagskväll! Kram/Nicky :)