Valnötspasta från Toscana


Bild från vår middag i fredags. En favoritpasta som är både snabblagad och supergod. Rödvin i glasen är nästan ett måste.
Receptet finns i boken "Leilas guldkant på vardagen" av Leila Lindholm.

Recept - Valnötspasta från Toscana, 4 pers:

400 g linguinepasta

50 g pinjenötter

150 g valnötskärnor

2 msk ströbröd
1 vitlöksklyfta

2 msk olivolja

flingsalt

svartpeppar

2 1/2 dl mjölk eller matlagningsädde


Till servering:

50 g pecorino

valnötskärnor till garnering


Koka pastan al dente i välsaltat vatten. Rosta pinjenötterna i en torr stekpanna på medelvärme. Kör pinje- och valnötter, ströbröd, vitlök, olivolja, salt och peppar i en mixer. Koka upp matlagningsgrädden, slå den över nötterna och mixa. Blanda valnötssåsen med den nykokta pastan. Servera direkt med riven pecorinoost och garnera med krossade valnötter.

Angående gårkvällens tv-bröllop så måste jag erkänna att det blev en och annan tår. Extra coolt av bruden att hon vågade greppa micken i sann Carola-anda där i kyrkan inför alla kameror. Måste dock erkänna att bröllopet inte var i enighet med min stil när det kommer till färgtemat, tur att alla har olika smak.

Ikväll blir det nog soffan och "Top Model" i brist på något mer spännande om ett tag. Trött, trött, trött. Alltid lika tungt i början i början av veckorna på jobbet och idag har det varit en tisdag späckad av konfliktlösning. Imorgon är det i alla fall "lill-lördag" och sen är det nästan helg igen.

Hörs imorgon, kram!  
1 Cicci:

skriven

Tycker pastan ser väldigt god ut. Men har ni inget mer till, förutom ett glas rött? :) Jag tycker bara arbetsdagarna försvinner iväg, o nu är vi redan på mitten av veckan. Kramkram

2 Hemma hos Katta:

skriven

Cicci: Kan verkligen rekommendera receptet. Brukar göra någon sallad till, något med ruccola passar riktigt bra till nötsmaken. Veckorna går ursnabbt och helgerna likaså =( Tyckte nyss det var nyårsafton! =) Kraaam

3 Mia:

skriven

Jag lovar att göra mitt allra bästa. Ska dricka lite te och mysa med Kompis nu för att förhoppningsvis snabba på det hela =) Receptet ser jättegott ut! Kramar

4 Emelie:

skriven

Jodå, den funkade. helt klart! Riktigt heta grabbar i badbrallor ;-)



Ja, det börjar verkligen närma sig..pirr! pirr!

Kram på dig vännen!



ps. pastan ser ursmarrig ut!!



5 Johanna:

skriven

Jag har också provat den pastan men då blev den inte så god faktiskt. Kan bero på nötterna, det blev liksom beskt. Men jag kanske får ge den en andra chans då!



Jag håller med dig ang bondebröllopet. Aprikos är illa nog, och ihop med lila!? Men som sagt, smaken är olika :) Kram

6 Josiee:

skriven

ojj namm namm :D

7 Zandra:

skriven

Ja jag är nöjd med nailsen, lite längre vore inte fel men de är bara att vänta på att dem ska växa ;-)

Ha en skön onsdag och hoppas du haft en bra jobbdag!

KRAMIZ

8 Anna - mamma till 2 sessor:

skriven

Du har något att hämta i min blogg:

http://perla08.blogg.se/2009/january/bloggtipsarna-en-utmarkelse-1.html

KRAM!

9 Anna:

skriven

Hej hej!

Du har fått en utmärkelse av mig :-)



Ha en bra dag!



Kramar

10 Anna:

skriven

Jag måste nog prova receptet för det såg gott ut och ändå enkelt att tillaga. Jag brukar göra en sallad på babyspenat, ruccola, rostade pinjenötter och körsbärstomater. Det blir väldigt gott !

Kram

11 Mary:

skriven

Ser jättegott ut! Guldkanten är lovely, åh vad jag gillar hennes mat! Hoppas allt är bra! Kram Mary

12 Rebecka:

skriven

Du verkar vara en så ödmjuk person, jag tycker att det lyser igenom i alla dina blogginlägg och jag har följt din blogg i cirka ett år och ville bara berätta om vilket positivt intryck jag tror du ger på merparten av dina läsare!=)

13 Therese:

skriven

Låter hur gott som helst. Själv brukar (eller brukade, när jag hade tillgång till spis) jag göra en liknande men med valnötter och zucchini som bas.

14 Anna:

skriven

Jag håller med dig att de var nära till tårana när man såg bröllopet.

15 Hemma hos Katta:

skriven

Rebecka: Tack snälla för den fina kommentaren! Blir jätteglad över det du skriver... Extra kul att du följt mig och fortfarande läser =) Kraamar till dig!

16 Emelie:

skriven

Så himla gott det såg ut och lät! Sparar genast receptet. Funderar på att köpa den kokboken, älskar det mesta Leila lagar.

17 Emelie:

skriven

Jag var tvungen att länka till dig i min blogg då jag skrev om recepten som jag ska prova ikväll. Hoppas det gick bra!

Kommentera här: