Valnötspasta från Toscana

Bild från vår middag i fredags. En favoritpasta som är både snabblagad och supergod. Rödvin i glasen är nästan ett måste. Receptet finns i boken "Leilas guldkant på vardagen" av Leila Lindholm.
Recept - Valnötspasta från Toscana, 4 pers:
400 g linguinepasta
50 g pinjenötter
150 g valnötskärnor
2 msk ströbröd
1 vitlöksklyfta
2 msk olivolja
flingsaltsvartpeppar
2 1/2 dl mjölk eller matlagningsädde
Till servering:
50 g pecorino
valnötskärnor till garnering
Koka pastan al dente i välsaltat vatten. Rosta pinjenötterna i en torr stekpanna på medelvärme. Kör pinje- och valnötter, ströbröd, vitlök, olivolja, salt och peppar i en mixer. Koka upp matlagningsgrädden, slå den över nötterna och mixa. Blanda valnötssåsen med den nykokta pastan. Servera direkt med riven pecorinoost och garnera med krossade valnötter.
Angående gårkvällens tv-bröllop så måste jag erkänna att det blev en och annan tår. Extra coolt av bruden att hon vågade greppa micken i sann Carola-anda där i kyrkan inför alla kameror. Måste dock erkänna att bröllopet inte var i enighet med min stil när det kommer till färgtemat, tur att alla har olika smak.
Ikväll blir det nog soffan och "Top Model" i brist på något mer spännande om ett tag. Trött, trött, trött. Alltid lika tungt i början i början av veckorna på jobbet och idag har det varit en tisdag späckad av konfliktlösning. Imorgon är det i alla fall "lill-lördag" och sen är det nästan helg igen.
Hörs imorgon, kram!
skriven
Tycker pastan ser väldigt god ut. Men har ni inget mer till, förutom ett glas rött? :) Jag tycker bara arbetsdagarna försvinner iväg, o nu är vi redan på mitten av veckan. Kramkram