Förrätten; Halloumisallad med granatäpple


Nu förstår ni kanske bättre varför jag sparade just det här receptet? Lovely Mateus! Hittade det i ett nyårsspecial med rubriken "Chilla in året" ur ett gammalt nummer av min favorittidning Family Living.
Lovat att lägga ut receptet på förrätten från nyår. Det här är garanterat en ny favorit hos oss. Gillar verkligen inslag av frukt och bär i just förrätter, blir så fräscht och lätt! Kan tänka mig att den här förrätten passar lika bra nu på vintern som en varm sommarkväll.
Förrätten går supersnabbt att förbereda och laga till. Ett måste är en grillpanna med teflonbotten så inte osten hinner smälta och fastna i pannan när du grillar. Annars är det bara att grilla halloumin, lägga upp allt på fina assietter och ringla över dressingen.
Recept: Halloumisallad med granatäpple, 2 pers
100 g grillad halloumiost
valfri sallad. T.ex. ruccola, babyspenat eller mâche.
1 avokado
1 granatäpple
Dressing:
1 tsk söt senap
3 msk olivolja
lite pressad citron/lime
salt och peppar
Idag kom darlingen hem med årets första semlor. Blev överlycklig trots att jag lovat mig själv att det skulle vara slut med alla lussebullar, julgodis och desserter fr.o.m. idag men, men. Ikväll blir det tidigt godnatt. Första jobbdagen på två och en halv vecka imorgon och jag förstår inte riktigt hur jag ska orka gå upp redan vid 06 när mobilen ringer. Tur att det snart är helg igen! Känner mig fortfarande rätt vintertrött och blek så ikväll blir det inpackning från BC Bonacure Hairtherapy, BUS och nylackade naglar för att vara fit for fight imorgon.
Ha en fortsatt mysig trettondag, kram!
skriven
Grillpanna har vi igen i home sweet home men har den senaste veckan förstått att en sådan MÅSTE vi ha. Blir så snygga ränder och visst är det ett problem när den underbara halloumin smälter fast. Halloumi har jag suktat efter nu ett tag men glömt köpa varje ICAbesök. Älskar det salta extra mycket just nu. Lycka till på första jobbdagen efter din härliga ledighet ! Kramarna till dig.