Mintchokladsemifreddo med hallon & vit choklad


Julig mintchokladsemifreddo toppad med hallon och riven vit choklad. Glasen på fot som jag haft i evigheter kommer från Indiska.
I lördags när mamma och pappa var här bjöd vi på den här mintchokladsemifreddon till dessert och det blev riktigt lyckat. Semifreddo är i grunden en italiensk dessert som ska serveras halvfryst. Den ska gärna hinna stå till sig i frysen i minst tre-fyra timmar innan servering. Konstistensen påminner med andra ord om välkyld chokladmousse eller hemgjord glass.
Eftersom mintsmaken lätt tar över blev kombinationen med syrliga hallon riktigt fräsch. Valde att inte enbart toppa efterrätten med hallon som det stod i receptet utan även varva bären med lagren av semifreddo i glaset för lite extra syrlighet. En söt och syrlig chokladdessert med andra ord! Receptet finns under kategorin "Middagar, dukningar & recept".
Nu blir det en fortsatt lugn tisdagskväll här hemma i home sweet home! Har precis kokat en stor kastrull med tomtegröt så nu ser jag redan fram emot morgondagens frukost.
Kram
skriven
Åh så gott! Snart ska jag slå in de sista julklapparna och sen mysa framför teven :)