Tortano a la Katta


Det här med matstyling är nog inte riktigt min grej men håll till godo. Som ni vet älskar jag att baka. Igår slängde jag därför ihop ett Tortano i sann Bree-anda. Självklart hittade jag det superenkla receptet i nya "A piece of cake" av Leila Lindholm. Hur bra är inte den boken? Love it. Föll för den underbara bilden, som alltid när jag ska dra igång att baka. Gillar bröd med fyllning och det här italienska brödet såg helt fantastiskt ut. Hade tyvärr varken parma eller färsk basilika hemma (katastrof) så det fick bli några skivor rökt kalkon en en näve ruccola. Resultatet blev ändå helt okej. Inte så vackert men så gott.
Receptet:
15 g färsk jäst
3 msk olivolja
1 msk honung
1 msk flingsalt
2, 5 dl durumvetemjöl
4 dl vetemjöl special
200 g mozzarella
200 g parmaskinka
1 näve svarta kärnfria oliver
1 kruka färsk basilika
Gör så här:
1. Smula jästen i en bunke och lös upp med vatten, olivolja, honung och flingsalt.
2. Blanda i mjölet.
3. Jäs degen under bakduk i cirka 30 minuter.
4. Tryck ut degen till en rektangel.
5. Skiva mozzarellan och varva den med parma, oliver och basilika.
6. Pensla yttersta kanten på degen med vatten, rulla ihop och forma till en krans.
7. Lägg kransen på en plåt och jäs under bakduk i cirka 30 minuter. Sätt ugnen på 250 grader.
8. Ställ in plåten i ugnen och sänk till 200 grader. Grädda i 20-25 minuter. Klart!
Är helt färdig efter en stressig dag på jobbet. Skönt att i alla fall ha "Gossip Girl" och "Desperate Housewives" att se fram emot. Ha en mysig kväll!
skriven
Åh fy sjutton vad gott det där brödet lät och ser ut, dina bilder ser visst underbara ut! I love kattabloggen =)
Nu blev jag så hungrig att jag måste sätta igång här!
Njut kvällen (och ditt bröd)
Stora Kramar