Tortano a la Katta


Det här med matstyling är nog inte riktigt min grej men håll till godo. Som ni vet älskar jag att baka. Igår slängde jag därför ihop ett Tortano i sann Bree-anda. Självklart hittade jag det superenkla receptet i nya "A piece of cake" av Leila Lindholm. Hur bra är inte den boken? Love it. Föll för den underbara bilden, som alltid när jag ska dra igång att baka. Gillar bröd med fyllning och det här italienska brödet såg helt fantastiskt ut. Hade tyvärr varken parma eller färsk basilika hemma (katastrof) så det fick bli några skivor rökt kalkon en en näve ruccola. Resultatet blev ändå helt okej. Inte så vackert men så gott.


Receptet:
15 g färsk jäst

3, 5 dl ljummet vatten
3 msk olivolja
1 msk honung
1 msk flingsalt
2, 5 dl durumvetemjöl
4 dl vetemjöl special
200 g mozzarella
200 g parmaskinka
1 näve svarta kärnfria oliver
1 kruka färsk basilika

Gör så här:

1. Smula jästen i en bunke och lös upp med vatten, olivolja, honung och flingsalt.

2. Blanda i mjölet.

3. Jäs degen under bakduk i cirka 30 minuter.

4. Tryck ut degen till en rektangel.

5. Skiva mozzarellan och varva den med parma, oliver och basilika.

6. Pensla yttersta kanten på degen med vatten, rulla ihop och forma till en krans.

7. Lägg kransen på en plåt och jäs under bakduk i cirka 30 minuter. Sätt ugnen på 250 grader.

8. Ställ in plåten i ugnen och sänk till 200 grader. Grädda i 20-25 minuter. Klart!

Är helt färdig efter en stressig dag på jobbet. Skönt att i alla fall ha "Gossip Girl" och "Desperate Housewives" att se fram emot. Ha en mysig kväll!

1 Anna:

skriven

Åh fy sjutton vad gott det där brödet lät och ser ut, dina bilder ser visst underbara ut! I love kattabloggen =)



Nu blev jag så hungrig att jag måste sätta igång här!



Njut kvällen (och ditt bröd)



Stora Kramar

2 Katta:

skriven

Anna: Ha ha, kan inte påstå att jag är nöjd med utseendet men det är snart slut så gott var det absolut =) Ska njuta till max av kvällen, du med hoppas jag! Kraam, kraam

3 Jenny:

skriven

Mmm,såg gott ut, borde prova på det nån dag!

Jag skall iväg och resa vilket inkluderar tax free(inte så bra), så jag undrar vilken av lancomes maskaror du tycker är bäst?

Skulle vilja prova en sån ,har nu diorshow men är lite nyfiken på andra också..

ha det bra, kramar!!

4 Katta:

skriven

Jenny: Å vad kul! Vilken rolig fråga =) Jag är inget fan av volymmascaror men eftersom du har Diorshow så tror jag Hypnôse passar dina ögonfransar bäst. Alla som gillar volym gillar den =) Jag älskar deras Définicils, som endast ger längre/separerade fransar. Kolla in Hypnôse på www.lancome.com. Ha en jättebra kväll nu, kram!

5 Linalotta:

skriven

Brödet ser ju supergott ut!

Kan tänka mig att den boken är fylld av guldkorn...och jag ska önska mig den när jag fyller år ;)

6 Shoppingtrollet:

skriven

Ser fantastiskt gott ut! Ska spara receptet!

7 Gucci:

skriven

Fick bara sååå himla mycket inspiration från Leilas mat senast. Den här MÅSTE ni bara prova.



8 Zandra:

skriven

Nu vart jag ju sugen på bröd! Det ser jätte smarrigt ut! Måste nog ta och införskaffa mej en kok/bakbok från Leila!

ha en skön tv kväll, KRAM

9 Malin S:

skriven

Oh my gosh va gott det ser ut. Du är en Katta med många talanger =)

10 Divina:

skriven

Vad huslig du är, det receptet ska jag prova någondag

11 Jennica:

skriven

Kan man byta ut oliverna mot nåt annat tro? Förslag? För annars lät det himla gott hörrö :)

kram

12 Madeleine:

skriven

Jag är ju inte heller någon oliv fantast, som kommentaren ovan...Borde väll gå med soltorkade tomater istället eller vad säger bagaren Katta?

13 La Fleur:

skriven

Åh vad duktig du är, ser jätte gott ut, måste prova på! Kul! Ha en toppen Onsdag nu! kraam!

14 Marina:

skriven

Vad gott det ser ut. Ska minsann ta och testa det receptet :)

15 Johanna:

skriven

Du är duktig du! Ser jättegott ut, skulle jag försöka mig på något liknande finns risk att det skulle bli en FLOPP!



Förresten, absolut bebbeblogg i framtiden!



Kram Kram

16 Emelie:

skriven

Åh så gott det lät!

Kommentera här: