Hos Vedum

 
Tänkte att ni skulle få hänga med till köksutställningen i "Kvarnen" i lilla Vedum!
 
 
Snyggköket jag bloggat om tidigare i bakgrunden och ett gäng blandare från Tapwell. Jag gillar modellerna till höger bäst men jag har tyvärr hört både bu och bä om märket så vi kommer nog satsa på ett mer klassiskt märke när vi väljer blandare till huset.
 
 
Här har vi bänkskive-stationen. Vi satsar på en vit bänkskiva till huset. Vi hade en vit i vår gamla lägenhet och jag har saknat den. Dock ingen högblank den här gången!
 
 
Vi ritade in en rad för en vinhylla likt den på bilden och därmed kommer vi ha plats för inte mindre än 21 (!) vinflaskor i nya köket. Borde väl räcka ett tag?
 
 
En till bild på det ljusgröna snygg-köket. Älskar lösningen med den lilla sittbänken/förvaringen vid köksön.
 

Här står vår duktiga säljare Susanne och skriver upp våra val. Den här kombinationen ur serien Flow med spegelskåp och bjässen till kommod med dubbla handfat ska vi ha i det stora badrummet. Fast färgen blir såklart inte svart utan vit ask.
 
Spännande va?
 
Nu blir det tidigt middagsfix!
 
Kram 
1 Småstadsfrun:

skriven

Vit ask är så snyggt, det har vi i vår trappa och på kanten av bänkskivan. Helt klart ett underskattat träslag!

2 Nathalie:

skriven

Köp inte en blandare från Tapwell!!!! Vårat hus är 3 år gammalt och vi har redan bytt blandare från Tapwell en gång och nu ser vår nuvarande (som vi fick ny för ca 1 år sedan) lika illa ut som den första gjorde när vi reklamerade den!! Dyra blandare med mycket DÅLIG kvalité!!!! En liten varning bara :) Ha en fortsatt trevlig kväll!! :) Med vänlig hälsning, Nathalie.

3 Sriwanna Salomonsson:

skriven

Så kul att få titta på kök och planera :)

4 Bindi:

skriven

Så kul med allt nyt. Vi har också kök från Vedrum:-)
Kram

5 Erica:

skriven

Hej!

Kul att ni får göra en massa val inför nya huset! Ser fram emot att få följa med på resan och se resultatet :)

En fråga: Är det ett Kärnhem-radhus ni bor i nu? Vi har precis köpt ett och jag tycker att väldigt mycket påminner om erat.

Svar: Ja men precis, vi bor i ett Kärnhem! =)
Vad roligt, det ska verkligen bli superspännande nu när allt snart drar igång! Kram K
Katta

6 Erica:

skriven

Vad kul att det är samma! Hoppas att det är OK att jag spinner vidare :)

Vi är inne på att ta den vitlaserade asken som golv. Svart granitskiva i köket, släta vita luckor o grått kakel. Vitmålade väggar överallt, som vi eventuellt tapetserar om senare...

Jag gissar på att du har varit inne i ett och annat Kärnhem-hus :) och jag undrar om du har något att rekommendera lite extra? Det är ju svårt att föreställa sig allt utifrån en liten designbroschyr där vi vill plocka ihop alla godbitar.

Vad har varit bra/dåligt?
Är det några tillval ni är extra nöjda med eller ångrar att ni tog eller inte tog?

Ser att ni ska välja vit bänkskiva igen, istället för granit som ni har i radhuset, har ni inte tyckt om stenen?

Handtagen på köksskåpen velar jag också kring. Vi kan välja mellan standard T-grepp (som är väldigt vanliga), små knappt synliga (likadana som era) och några som heter Solo och är väldigt raka i formen. Har ni varit nöjda med dem ni har och vilka har ni tänkt välja till huset?

Oj oj, det här blev jättelångt - svara bara om du vill :)

Svar: Vi har också Nordic så våra hus kommer se väldigt snarlika ut. Bara kaklet som skiljer...
Kan börja med handtagen... Vi valde faktiskt bort handtagen som ingick till köket och garderoberna. Säkert dom som heter t-grepp för dom är som sagt väldigt vanliga, och lite trista tyckte vi. I stället köpte vi faktiskt egna handtag/grepplister (?) till köket så den varianten borde ni också kunna få igenom om ni vill. Ville göra samma sak med kaklet men det fick vi tyvärr inte :-( I huset är vi just nu inne på liknande handtag till alla lådor och push-handtag till överskåpen.

Angående bänkskivan så är graniten jättefin och tålig. Dock ljusare än vad vi fick se prov på från början men vi fick svar att den skulle mörkna med tiden. Skulle mer kalla den mörkt grå än svart som den hette för oss. Personligen gillar jag nog vitt bättre så det beror enbart på det =)

Vi gjorde nog alla tänkbara tillval när det gäller vitvaror och spottar så det kan jag verkligen rekommendera. Mikrolit (?) på väggarna, induktionshäll, spottar i hall och kök, front på diskmaskinen och liknanande. Valde även till spegelskåpen i båda badrummen + ett högskåp. Superbra!

Hoppas du fick svar på det mesta. Annars är det bara att du frågar igen!

Kram kram och stort lycka till med alla val. Var en lång lista att fylla i har jag för mig =)

Katta

7 Erica:

skriven

Tusen tack för alla tips och att du tog dig tiden att svara!!! :)

Svar: Det var så lite så! Bara roligt att kunna hjälpa till =) Kram
Katta

Kommentera här: