Min bästa chokladtårta

 
Den här kladdiga chokladtårtan är verkligen så god och det bästa av allt är att man blandar ihop allt i en kastrull. Minimalt med disk och kakan går snabbt att röra ihop.
 
Förra julen provade jag att byta ut den mörka chokladen mot mörk choklad med pepparkakssmak och det blev också jättebra men originalet är nästan godast ändå.
 
Obs! Kakan måste nästan göras dagen eller kvällen innan den ska ätas så den hinner stå till sig. Jag gör alltid min på kvällen innan och låter den stå i kylen över natten med folie över formen. Sen tar jag ut kakan ur kylen och stjälper upp den på ett fat någon timme innan den ska serveras. Då blir den perfekt!
 
200 g smör
200 g mörk choklad
3 stora eller 4 mindre ägg
2 dl strösocker
2 dl vetemjöl
1/2 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
 
Smält smör och choklad i en kastrull på låg värme. Dra bort kastrullen från plattan och låt blandningen svalna. Rör i äggen ett i taget. Blanda försiktigt ner socker, vetemjöl + bakpulver och vaniljsocker. Smörj och bröa en springform. Häll i smeten i formen och grädda kakan i 225 grader i ca 10-12 minuter.
 

Kakan ska bara vara fast på ytan och längst ut vid kanterna när du tar ut den ur ugnen så det gäller att hålla lite koll. Så fort ytan har satt sig så kan du ta ut kakan ur ugnen och den blir den perfekt kladdig inuti. Låt kakan svalna, vira in formen i folie och ställ in i kylen i minst 8 timmar eller över natten.
 
 
Pudra över lite florsocker och servera chokladtårtan tillsammans med grädde, glass eller som här tillsammans med en klick lingongrädde. Mmm...
 
Kram
1 Bindi:

skriven

Ååå,den ser god ud. Skal jeg teste til helgen:-)
Kram

Svar: Ja gör det och berätta vad du tycker sen :-) Kram
Katta

2 felicia:

skriven

Gud va gott det ser ut!!

Kommentera här: