Ny matta till vardagsrummet


Snart säger vi bye, bye till det högblanka köket och våra vita bänkskivor. Är jättenyfiken på att få se vårt nya kök som förhoppningsvis blir riktigt fint till slut! 

Godkväll måndag!

Tänk så det kan bli! För ett år sen var vi övertygade om att vi skulle fortsätta bo i lägenhet och vi var då på jakt efter en stor femma men nu ska vi plötsligt gå och bli husägare. Galet! 

Det jag kommer sakna mest med vår lägenhet är den öppna planlösningen vi skapat mellan kök och vardagsrum men fördelarna med huset och området det ligger i överväger helt klart. 
 
Längtar enormt till flytten nästa höst och varje ny möbel eller inredningsdetalj som flyttar in här hemma måste självklart även passa i vårt nya fina hus som håller på att byggas. Två nya lampor har flyttat in under hösten och nu är vi även på jakt efter en fin matta till vardagsrummet. 

Huset är inte speciellt stort så jag vill därför försöka skapa ett så ljust och luftigt helhetsintryck som det bara går. Vi har valt en vipigmenterad askparkett i hela huset, med undantag för hall och badrum där det blir svart klinker, och våra möbler går uteslutande i vitt. En vit matta är visserligen ursnyggt men det fungerar tyvärr inte hemma hos oss just nu så därför tror jag att en något mörkare nyans kommer bli jättebra i vardagsrummet.

Visst skulle det bli fint med någon av mattorna nedan under vårt vita matrumsbord? Båda mattorna kommer från nätbutiken CarpetVista och oavsett vilken matta vi väljer tror jag att det kan bli riktigt, riktigt snyggt till våra vita möbler!
  

UNO Natural Beige i måtten 300x200. Varp och lugg i ull.


Handloom i måtten 300x200. Varp i bomull och lugg i ull.

Måndagar är i vanliga fall lika med babysång men det har vräkt ner regn precis hela dagen så det fick bli en mysig playdate med mammorna och bebbarna.

Innan lekdejten hade vi tid för Philips tiomånaderskontrollBVC där han fick visa upp att han bl.a. vinkar som han aldrig gjort annat. Philip är nu 9760 g tung och hela 77 cm lång.

Min duktiga lilla kille!

Kram
1 Mia:

skriven

Det kommer bli jättefint i nya huset:) Du får gärna visa mer vad ni har valt till typ kök och så, alltid roligt:)

Ha en fin kväll, stoor kram M

2 Anonym:

skriven

va i h******* skulle ni med en stor 5:a till??? Ni har EN unge!!! Jag vet inget värre än äckligt giriga människor. Hela du är ett skämt som tror att du lever ett hollywood liv. Fattar du inte att folk bara sktattar åt dig när dom ser dig gå omkring och ser huuur näjd ut som hellst med dig själv..heheh stackare.

3 Kidelinbloggen - Therese:

skriven

Ska bli så kul att förhoppningsvis få följa er till nya huset här i bloggen:) Fint med de matchande lamporna.

Ha en skön kväll.

Kram kram

4 Cecilia:

skriven

Ert kök är supersnyggt med allt det vita! Det ska verkligen bli spännande att se ert hus sen. Trevlig kväll!

5 Madde:

skriven

Förstår att ni längtar vem hade inte gjort det, ska bli så spännande att få se ert nya hem och tror ni gjort rätt val till köket att inte ha högblankt vitt.

6 Isabella:

skriven

Det kommer att bli så snyggt. Är helt övertygad om det! Kul att få välja själv hur man ska ha det. En klar fördel att få vara med från början. Ska bli kul att se hur ni får det :) Ha en mysig kväll!



Kram Isabella

7 Hemma hos Katta:

skriven

Anonym: Vi bor i en 4:a idag så att gå till en 5:a hade varit ett naturligt val. Du får nog utveckla det här med mitt Hollywoodliv för där är jag inte med på tåget!?



/Katta

8 Hemma hos Katta:

skriven

Cecilia: Vad roligt att du tycker det! Är också jättenyfiken på hur det kommer bli eftersom vi bara sett bilder än så länge... Kraam /Katta

9 Sandra:

skriven

Det ska bli roligt att följa er in i huset :-) Känner på mig att det kommer vara jättefint! kram

10 Miia - There´s no place like home:

skriven

Men så trött jag blir på sådana anonyma kommentarer! Jag fick också en knepig idag...



Det är väl upp till var och en hur stort man vill bo?! Speciellt om man planerar att utöka familjen i framtiden. Suck!



Nu ska jag inte hänga upp mig på den kommentaren mer ;) Båda mattorna var ursnygga by the way!



Kraaaam

11 Madelene & Vincent:

skriven

Vilken mysig blogg! :)

Jätte fina bilder och mycker inspiration!

Skoj att du dessutom kommer från Dalarna, jag bor i Hälsingland :)

12 Malin S:

skriven

Våra kids är väldigt lika i size just nu. Amy väger 9730 gram och är 78 cm lång. Våra små sötnosar =)



Jag är helt yr av trötthet just nu eftersom jag slumrade till under nattningen. Tror nog jag skippar diverse hushållssysslor ikväll. Men en bloggrunda orkar jag med iallafall ;)



Jag är hypernyfiken på ert nya hus. Så jag längatr också till ni inflytt =)



Kram/Malin

13 S!:

skriven

Hej hej! FÖRST hoppas verkligen INTE du bryr dig om en viss knäppis kommentar, som sagt såå onödig... Varför skriva så?! Åter igen...den berömda svenska avundsjukan! Suck... TVÅ! Så jag ser fram emot bilder o inspirationsbilder, er stil e superfin! Och säger bara VITT! Har fått så otroligt mycket inspiration från dig, även om vi inte känner varandra så verkar du hur go som helst! Är själv i husflyttar tagen o blev så glad då du skrev svart klinker! Samma här, på samma ställe! :-) Ps. Kan tipsa om världens bästa "stänkskydd" vid diskbänken! En hel skiva i glas, måla bara vitt bakom, vi beställde via en lokal glasmästare, inte särskilt dyrt men såå bra o fräscht! Så fortsätt skriv o så fortsätter jag o läser!!! :-) Ha de bra! Cyberkram från Skåne!

14 Hanna:

skriven

Förstår att du längtar efter flytten med att få inreda osv skoj skoj:) Erat hus kommer bli så fint:)

Krams!

15 Tella:

skriven

Supersnyggt med matta under matbordet. Det enda kruxet är väl att det blir en hel del kladd när lilla Philip ska äta. Har tagit bort vår matta då det ser ut som rena krigszonen efter Axel har mumsat i sig middagen. Jag tycker matta nr 2 är snyggast, nu kanske de ser annorlunda ut i verkligheten men den första mattan kanske ser dassig ut mot era ljusa vita möbler? Ja, jag vet inte :-) Är jättenyfiken på ert nya hus! Är övertygad om att det kommer bli superfint! Kram

16 towis:

skriven

spännande med hus! älskar för övrigt det där matbordet :)

17 Therese - Colins mamma:

skriven

Så spännande att flytta till hus! Kommer nog bli kanonfint, ni har ju det så snyggt hemma redan nu.



Vi har inte heller jättestort hus (ca 115 kvm, dock med lika stor källare till), men jag tycker det räcker, åtminstone för oss.



Kramar

18 Sofia:

skriven

Så spännande med huset!



Jag vågar inte ha matta under vårt matbord för vi slabbar så mycket, jag vet inte hur den skulle se ut tillslut :) Men det ser väldigt ombonat ut med matta under, helt klart!



Nu har jag precis tittat igenom alla dina recept (igen.. haha!) för jag hade en vag aning om att du hade några med granatäpple som jag ännu inte provat. Köpte nämligen några granatäpplen häromdagen som var så himla goda :) Älskar alla dina receptinlägg, de är så fint fotade och bra beskrivna. Tack för all inspiration. Och till jul blir det Myrstackar igen, ny tradition i vår familj tack vare dig :)



Kram

19 Kati:

skriven

Vad kul med nytt hem och ett eget hus! Så inspirerande att läsa om dina inredningstankar (och om Philip också så klart!!!!). Vi har nämligen också köpt hus och ska snart göra våra val angående interiören. Tänkte fråga om råd när jag läste om att ni inte ska ha högblanka skåp. Är de (högblanka) opraktiska?



Kram, Kati

20 sofia:

skriven

Vilka härliga mattor! Jag ser verkligen fram mot när huset presenteras på bloggen för jag kan verkligen tänka mig hur fint det blir:-)...



Kramar Sofia

21 Michelle:

skriven

Vilken fin bild på matsalsgruppen! Älskar verkligen plaine bordet. Tror att det kommer bli jättefint och mysigt med en matta under.



Är riktigt nyfiken på blivande köket i nya huset!



Hoppas att du och Philip har haft en bra dag!



Kraam

22 Hemma hos Katta:

skriven

S: Förstår precis hur du menar och det är ursnyggt! Bra val!



Vi har redan "bråkat" en hel del om det vi kan påverka i köket i huset och vi får tyvärr bara välja bland fyra olika nyanser på kakel. Jättetrist såklart för det hade varit jätteroligt att hitta på någonting eget precis som ni gjort!



Vad roligt att du hittat inspiration genom bloggen! Det blir jag glad av att höra ska du veta! =)



Kraam till Skåneland! /Katta



Sofia: Nej vad roligt! Ja visst är Myrstackarna urgoda!? Kan äta många, många både till jul och annars också =)



Jag har nog något recept på en förrätt som innehåller granatäpple. Det måste vara den du menar..? Eller kanske min bulgursallad med saffran, kyckling och avokado?



Vi äter oftast vid bordet i köket så jag tror inte att det ska bli några större problem med en matta under matrumsbordet i vardagsrummet. I värsta fall får vi säkra upp med ett golvskydd som vi brukar ha under Philips matstol. Enkelt att torka av eller tvätta när han gått loss! ;)



Kraam kraam

23 Nicky:

skriven

Förstår din längta :) Ska bli jättespännande att få se det färdiga resultatet!



Ha en bra kväll! Kram/Nicky

24 Nilla - Blogg and babies:

skriven

Hej Katta!

Vad heter era stolar, är på jakt efter nya till vardagsrummets matsalsdel.



Hoppas att du får en bra dag!

/ Nillalala

25 Maria i Norge:

skriven

Jag undrar var ert otroligt fina köksbord kommer i från?

Första gången jag tittar in här och måste säga att du/ni har ett otroligt fint hem! Spännande med nytt hus, jag lägger till bloggen som favorit och följer med på färden :)

26 Hemma hos Katta:

skriven

Maria: Vi har ett bord i liknande stil även i köksdelen så jag vet inte riktigt vilket bord du menar men båda borden kommer från MIO. Vad roligt att du gillar innehållet! Du är så välkommen att följa oss! =)



Kraam Katta

27 Camilla:

skriven

Så kul med all planering och shopping inför ert kommande hem! Tro mig förstå precis den härliga och upprymda känslan du besitter inför det som komma skall ;-) Ang mattan så tror jag att jag skulle ha siktat in mig på nen nedersta, dels för att det blir en större brytning färgmässigt, och dels för att den ovan kanske ser gul ut? i kombinationen med vitt, men det är jättesvårt, och sen kanske det blir annorlunda i verkligeheten.



Jag och Rickard trodde oss ha samma smak när det kom till inredning men när alla val skulle göras och alla beslut tas så insåg vi att det inte riktigt låg till så. R är mkt inredn intresserad och mer åt det eleganta (tänkt slettvoll) new england hållet med färger som går i bruna och beiga nyanser men med en vit bas, och med aningen rustika möbler. Sanningen är nog att det är jag som virrat runt mig och gått vilse i vad jag vill ha..slutresultatet har iaf blivit en mix av våra stilar och något som båda eg inte är helt nöjda med..vet inte hur jag ska förklara men det känns inte som att hemmet matchar ens personlighet riktigt. Sen är det bara möbler nu (ingen "själ") och en del hemska detaljer (som t ex ful fondvägg). Bara detta blir fixat ser jag fram emot att fota =)(phu!)



Vi har ej köpt till dryckespaketet, men som jag förstod då jag gjorde anmälan, så ingick det och själva dryckespaketet var något man kunde köpa om man endast ville komma och mingla (utan middag och övernattning), men jag kan ha fel. Hanna pratade på att hon skulle maila och fråga hur det låg till med det.



Jösses, har du ont om fredagslektyr fick du visst en smärre novell här av mig idag ;-)

Kommentera här: